vrijdag 12 november 2010

Hoe en waar?

Mijn activiteiten op het gebied van gidsen concentreren zich doorgaans in een straal van 30 kilometer rond Tiel. Dan kun je op heel veel water terecht. Allerlei types water zijn dan binnen handbereik, zoals rivieren, weteringen, zandafgravingen en sierwater.

Gekoppeld aan de verschillende watertypes hebben we meerdere mogelijkheden om deze te bevissen. Vanaf de oever zijn er al heel veel mogelijkheden. Deze worden nog eens verruimd door de bellyboat of de visboot te benutten. Daarbij heb je overigens ook weer met beperkingen te maken, zoals toestemming van de rechthebbende om met een boot het water op te mogen. Verder leent de bellyboat zich niet voor stromend water.

En als je dan op stap gaat, wat wil je dan gaan doen? Voor de verschillende manieren van vissen zijn er talloze materialen beschikbaar. Ben je een beginner of ben je er lange tijd tussen uit geweest, dan kun je bedolven raken onder het aanbod. Dan is het aan te bevelen eerst de kat uit de boom te kijken, bijvoorbeeld bij een visgids, en de opgedane ervaring te benutten om tot weloverwogen aankopen over te gaan.