vrijdag 12 november 2010

Kinderen

Wil je de wereld onder water ontdekken?
Wil je de geheimen van de vissen ontmaskeren?
En alles erom heen?
Dan ga je toch lekker spannend vissen!Veel kinderen willen graag eens een hengeltje uitgooien, maar niet alle ouders kunnen hen daarin de weg wijzen. Simpelweg omdat ze er geen verstand van hebben of geen tijd hebben. Hengelsportverenigingen bieden af en toe mogelijkheden en soms biedt bijvoorbeeld een familielid of buurman uitkomst. Ook zijn er andere organisaties die af en toe iets organiseren om kinderen in groepsverband in aanraking te brengen met het vissen.

Toch kan het zijn dat die mogelijkheid niet aanwezig is of dat dit niet voldoende tegemoet komt aan de behoefte van het kind. Dit kan zijn omdat het kind te maken heeft met een specifieke karaktereigenschap en bijvoorbeeld autisme of ADHD heeft. Gebleken is dat dergelijke kinderen baat kunnen hebben bij regelmatige en individuele begeleiding aan of op het water. 

Maar ook kinderen die gewoon gek zijn op vissen, het vetcool vinden en iets willen leren, kunnen bij mij terecht. Hen wegwijs maken in het woud van materiaal, het omgaan met het materiaal, oog en respect bijbrengen voor de omgeving zijn enkele zaken die aandacht krijgen. En niet te vergeten kennis van de vissen en de zorgvuldige behandeling, zodat ze geen schade ondervinden.

Zowel struinen langs de waterkant als het vissen vanuit de boot behoren tot de mogelijkheden. Het avontuurlijke aspect krijgt zeker aandacht, zodat er een nieuwe wereld voor hen open gaat.