vrijdag 12 november 2010

Visvergunningen

Om in Nederland te mogen vissen heb je een visvergunning nodig. Je bent hiervoor zelf verantwoordelijk. Zonder vergunning riskeer je een flinke boete. De vergunningen worden uitgegeven door Sportvisserij Nederland. (http://www.sportvisserijnederland.nl/)
De visgids kan je hierbij behulpzaam zijn.

Ben je op 1 januari van het huidige jaar 13 jaar of jonger, wil je op roofvis vissen en ga je met een volwassene mee, dan heb je geen visvergunning nodig. Je kan dan dus zo met mij mee. Je mag dan maar met één hengel vissen, maar dat is om het te leren meer dan genoeg.

Ben je 14 jaar of ouder dan moet je zelf wel een visvergunning kopen.

Dat geldt ook als jonger bent dan 14 en zonder begeleider op roofvis wilt vissen.

Er zijn meerdere opties: een vispas of een dag - of weekkaart
  1. Koop een VISpas, daarmee kan je een jaar lang vissen. Kijk op VISpas check van Sportvisserij Nederland voor meer informatie. (http://www.sportvisserijnederland.nl//vispas/?page=vispas%5Fcheck)
  2. Vispassen heb ik op voorraad liggen. Dit betekent dat ik direct een "voorlopig bewijs van lidmaatschap" / "tijdelijke Vispas" uit kan schrijven.
  3. Koop een dag - of weekkaart. Als je bijvoorbeeld het vissen gewoon eens één dagje wilt proberen is de VISpas je misschien te duur. Een dagkaart is bij de federatie Midden Nederland voor € 5,-verkrijgbaar en een weekkaart voor € 10, -  Deze moet je wel van te voren aanvragen, omdat hij alleen op een specifieke datum geldig is. Deze dagvergunning is een nieuwe regeling die Hengelsport Federatie Midden Nederland (http://www.hfmiddennederland.nl/ ) in het leven heeft geroepen om de hengelsport laagdrempelig te maken en te promoten. Eventueel help ik daarbij een handje.