vrijdag 12 november 2010

Visvergunningen

Om in Nederland te mogen vissen heb je een visvergunning nodig. Je bent hiervoor zelf verantwoordelijk. Zonder vergunning riskeer je een flinke boete. De vergunningen worden uitgegeven door Sportvisserij Nederland. (http://www.sportvisserijnederland.nl/)
De visgids kan je hierbij behulpzaam zijn.

Ben je op 1 januari van het huidige jaar 13 jaar of jonger, wil je op roofvis vissen en ga je met een volwassene mee, dan heb je geen visvergunning nodig. Je mag dan met één hengel vissen, maar dat is om het te leren meer dan genoeg.

Ben je 14 jaar of ouder dan moet je zelf wel een visvergunning kopen.

Dat geldt ook als jonger bent dan 14 en zonder begeleider op roofvis wilt vissen.

Er zijn meerdere opties: een vispas of een dag - of weekkaart
  1. Koop een VISpas, daarmee kan je een jaar lang vissen. Kijk op VISpas check van Sportvisserij Nederland voor meer informatie. (http://www.sportvisserijnederland.nl//vispas/?page=vispas%5Fcheck)
  2. Vispassen kunnen direct on-line worden besteld bij Sportvisserij Nederland via deze link:  Vispas bestellen. Het voorlopige bewijs ontvang je direct per mail. De eigenlijke pas wordt gedurende de termijn dat het voorlopige bewijs geldig is, aan je toegestuurd. Hiermee ben je automatisch lid van een hengelsportvereniging.
  3. Als je het vissen gewoon eens één dagje wilt proberen en je vindt de VISpas te duur, dan bied ik de mogelijkheid een dag mee te gaan voor € 10,= Dan kunnen we vissen op een prachtige rivier, waarvoor ik als visgids toestemming heb van de betreffende federatie.