vrijdag 12 november 2010

Volwassenen


Heb je af en toe genoeg van de stress?
Wil je tot jezelf komen, lekker ontspannen?
Genieten van de wereld om je heen?
Dit kan door de spanning via de lijn aan het water toe te vertrouwen!

Volwassenen kunnen, net als kinderen, willen leren vissen of een andere manier van vissen willen ervaren. Heerlijk ontspannen op of aan het water in aanwezigheid van een visgids biedt daartoe goede mogelijkheden. Bovendien kun je zo mee gaan, zonder zelf alle spullen bij elkaar te moeten halen. En ook al ben je ervaren, dan kan een visgids je nieuwe dingen bijbrengen, zodat je in staat wordt gesteld andere hengelsportwegen in te slaan. Of moet ik zeggen waterwegen?


Er kunnen ook andere redenen zijn om aan of op het water te willen zijn. Ons leven gaat nu eenmaal niet altijd over rozen. We kunnen op kruispunten komen te staan, waarbij we niet weten welke kant we op moeten. Of we raken gestrest door allerlei omstandigheden. Dan kan ik de combinatie van coaching en vissen bieden. Dit verlangt vanzelfsprekend een andere aanpak van de visdag en dus goede afstemming vooraf. Ook langer lopende trajecten, met gevarieerde activiteiten behoren tot de mogelijkheden.

Natuurlijk kunnen de behoeften van persoon tot persoon verschillen. Daarom is een goede afstemming over de verwachtingen enerzijds en datgene wat geboden kan worden anderzijds, erg belangrijk. Bijvoorbeeld ten aanzien van het vissen vanuit de boot of de bellyboat. Wat wil je: alleen de techniek onder de knie krijgen of ook kennis van de boot en het materiaal opsteken.
Zie voor een meer uitgebreide beschrijving het hoofdstuk "hoe en waar".