zaterdag 12 november 2011

 “De coachende visser”

Omdat ik graag op en aan het water ben en er plezier aan beleef dit te delen met anderen, ben ik visgids geworden. Hierbij maak ik gebruik van mijn jarenlange ervaring.

Op en aan het water gaat er een wereld voor je open. Door te vissen voeg je daar een prachtige, spannende dimensie aan toe. Het is altijd weer boeiend, zowel voor jong als oud.

Op het water ervaar je bovendien echte vrijheid. Geen hekken of sloten die de doorgang belemmeren, maar volledig gebruik maken van het water in weer en wind.

Vissen is voor alle leeftijden. Voor ouderen, die willen genieten van de rust en de vrije tijd, is het een geweldige ontspanning. Voor kinderen is het behalve zeer rustgevend ook heel leerzaam en spannend. Vaak is voor hen alles nog nieuw en iets dat ze samen met anderen kunnen doen en delen. Dan is er natuurlijk de categorie volwassenen. Zij die gewoon even afstand willen nemen van de dagelijkse stress en beslommeringen of die in het vissen hun hobby hebben gevonden. Dit kan eenvoudig maar ook zeer geavanceerd zijn.

Het is belangrijk om met respect met de vissen om te gaan en ze dus voorzichtig te behandelen. Onder het motto “catch & release”, worden alle vissen teruggezet in hun element. Zodoende wordt er geen schade aangebracht aan de visbestanden en kunnen we ook grote vis blijven vangen. Een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor alle vissers, wat mij betreft.

Besluit je een keer met mij op stap te gaan, dan krijg je als herinnering een serie digitale foto's van de belevenissen.