Pages

woensdag 6 juli 2011

Dit jaar geen meerval tijdens Artur's Day, wel een mooie winde op 4 juli 2011

Wij hadden weer ons jaarlijkse vaar - / visuitje en troffen geweldig weer! Heel veel zon en weinig wind, terwijl de rivier al geruime tijd niet stroomt. Dit zijn uiteraard niet de beste omstandigheden om de vissen aan de schubben te komen. Zeker niet als je op het warmste deel van de dag gaat. Maar voor ons is het samen zijn deze dag het belangrijkste. Het is voor het eerst dat Artur met de Princecraft vaart en het meeste is nieuw, vooral de Minn Kota i-pilot.

We houden het doorgaans makkelijk en trollen daarom lange stukken van de oever af. Een baars kondigt zich aan door de soepele hengel flink krom te trekken. Helaas blijft het daarna lang stil, totdat een dieper lopende plug keihard wordt gegrepen. De eerste winde van dit seizoen is een feit.

We varen stug door en gaan variƫren. Werpend tussen de kribben weten we nog een paar baarzen te verschalken. Ondertussen kleurt de huid van Artur steeds roder en eist de hoge temperatuur zijn tol.

We proberen een ijsvogeltje te fotgraferen, maar deze biedt ons niet de kans. Als we in de buurt komen, duikt hij om een visje te verschalken en onttrekt zich met de buit aan ons zicht. Een grote buizerd zweeft in onze richting. Wij zijn er klaar voor om hem vast te leggen op de gevoelige plaat. Nu gaat hij echter weer stijgen op de warme lucht en is al snel buiten bereik.

Op het laatst, de zon staat al lager, komen er toch nog een paar mooie grote baarzen boven water. We hebben uiteindelijk een hele fijne dag gehad en realiseren ons andermaal dat de zomerse omstandigheden ook een nadeel hebben. Namelijk dat de vis erg passief kan zijn.