Pages

zondag 1 juli 2012

17 juni, een bijzondere vader-zoon dag op het water!

Deze keer werd het gezelschap van mijn jaarlijkse vader-zoon dag uitgebreid met Artur's vriendin Noor.
Artur had verteld over haar enthousiasme voor het vissen en dus zou ze een keer mee. Daags van te voren kwamen ze aan, om de volgende dag met z'n drie├źn het water op te gaan. Water met optimale mogelijkheden om slepend met kleine pluggen e.d. een visje te vangen, geniet dan mijn voorkeur en om een uur of 10 zaten we op het water. Het woei vrij hard maar verder waren de omstandigheden ideaal.

Na enige tijd slepen, kreeg ik een heerlijke aanbeet en overhandigde mijn hengel direct aan Noor.

Het ging om een leuke snoekbaars, die na een leuke dril binnenboord kwam. Dit was toch wel een hele grote vis in vergelijking met de voorntjes waar Noor tot nu mee in aanraking was gekomen. Groot plezier dus om deze vis, die de dag direct tot een succes maakte. Tevens deed deze vis smaken naar meer en dus zetten we onze tocht voort. Ondertussen bediende Artur de motor en kon ik Noor helpen bij het vissen. Het bleef niet bij die ene vis want een tweede snoekbaars meldde zich en andermaal was het aan Noor om de vis binnen te halen.

Aangekomen bij een grote brug wilde ik nog even proberen of er verticaal een vis kon worden gevangen. Helaas kregen we geen medewerking en besloot ik na het voorgoed parkeren van een shad, om de terugreis te aanvaarden. Nu viste Noor in de kant en bleek dat er gaandeweg de dag meer activiteit in de oever kwam. Behalve twee mooie baarzen, toverde Noor ook de grootste snoekbaars  van deze dag tevoorschijn.Al met al een geweldige dag op het water. Veel korter dan ik gewend ben, maar zeker niet minder interessant en leuk. We hebben volop genoten en hebben besloten dat dit zeker voor herhaling vatbaar is.