Pages

vrijdag 13 juli 2012

5 juli 2012 Met een Amerikaans gezin het water op.


Een geheel nieuwe ervaring diende zich aan toen een collega een gezin boekte om een dag te gaan vissen in Nederland. Hiervoor waren twee boten nodig en dus besloten we het samen te doen. Hoewel het in eerste instantie de bedoeling was om het grote water op te gaan, besloten we, i.v.m. de slechte resultaten op dit grote water, een andere bestemming te kiezen. We gingen een mooie rivier op, die ons allerhande mogelijkheden bood. Varen, vissen, zwemmen: alles was binnen bereik.

De mogelijkheden om te vissen waren zeer gevarieerd. We konden slepen, werpen en verticalen. En dat hebben we ook allemaal gedaan. Gelukkig werkte het weer optimaal mee. We kregen een dag waar iedereen met veel plezier op terug kan kijken. Zowel de vader, zijn twee dochters en zijn zoon, kregen mooie vissen aan de haak en in handen, zodat er veel kleurrijke herinneringen konden worden vastgelegd. Herinneringen die hen nog vaak aan Nederland zullen herinneren.

Het duurde helemaal niet lang voordat de vader zijn kinderen het goede voorbeeld kon geven. Een leuke "walleye" in de handen van Pa en zoonlief maar fotograferen. De kop was er af en we konden verder.
We kregen deze dag verschillende soorten vis in de boot: snoekbaars, baars en winde. Helaas werkte onze "Northern Pike" niet mee, hoewel die erg gewild was! Maar gelukkig bleef er ruim voldoende over om de dag tot een succes te maken..

Vrijwel alles werd deze dag slepend gevangen. Werpend kwamen er nog wel een paar baarzen aan boord, maar verticalend was er weinig te beleven.
Naast enkele werpend gevangen baarzen kwamen we ze ook slepend tegen. Maar de snoekbaarzen maakten meer indruk. De afmetingen van enkele van de "walleyes" was zeer de moeite waard. Wat echter niet werd verwacht maar zich wel aandiende, waren de forse windes (chub). De keiharde aanbeten en felle drills werden gewaardeerd door onze gasten, Waar blijf je als gids zonder de medewerking van onze geschubde vrienden?
Opmerkelijk was wel het geduld en het plezier dat iedereen had bij deze activiteit. Blijkbaar was het vertrouwd, iets waar het gezin zich graag aan overgaf. Halverwege de trip hebben we een wissel doorgevoerd wat de bezetting van de boten betrof, zodat men niet de hele dag met dezelfde persoon in de boot zat. Dit bood ons als gids tevens de mogelijkheid iedereen te leren kennen.
Gedurende de gehele tijd op het water wisten we vis te vangen en zoals gezegd ook mooie exemplaren.

Op enig moment was de tijd aangebroken om terug te gaan. Ik liet mijn gasten beiden nog een stuk varen. Dit maakt zo'n avontuur toch wel erg compleet, zo heb ik ervaren. Nadat de boten uit het water waren gehaald, namen we hartelijk afscheid en keken we allen terug op een geslaagde dag, waarbij we de familie fijne herinneringen mee konden geven.