Pages

zondag 26 augustus 2012

25 augustus. Ze zijn los!

Via een omweg plak ik twee visafspraken aan elkaar. Wanneer jouw vaste maat ook een afspraak heeft gemaakt op nagenoeg dezelfde plek, dan ga je toch samen. "Poolen" zeg maar. Dus stap ik in het donker in de auto en tuf naar Culemborg, waar iemand nog druk doende is aan het aanrecht. Toch zit hij binnen de kortste keren naast me en gaan we naar het verre zuiden. Daar wacht Lambert op ons en laat ik mijn auto achter. De Marcraft is helemaal volgepakt met spullen en dient als aanhangwagen.

Bij de helling aangekomen zien we even later Yvo aan komen varen. Vandaag mag ik met hem mee in de nieuwe Tomasco. Een zusje van de boot van Luus dus. Niet veel later zijn beide boten onderweg naar "de" stekken. Lambert en Luus kiezen voor een ander stuk water dan wij.

Yvo en ik blijven in de buurt van de helling en gaan een specifieke stek bestoken. Een baarzenstek wel te verstaan. Yvo kent het hier op zijn duimpje en de eerste grote baars is al bij de eerste trek het haasje.

Bij de volgende trek krijg ik de bekende beuk op mijn hengel en mag ik een kapitale baars landen.
Zo zie je maar weer dat geïnvesteerde tijd in een water, zichzelf terugverdient. Wij houden dit geruime tijd vol en onze dag is al heel snel geslaagd.
We kiezen voor een oever om uit te slepen en komen vervolgens op een plasje. Ook hier kent Yvo uitstekend de weg. De eerste snoek van de dag is al snel een feit. Ook hier volgt baars en hoewel het niet geweldig is vangen we nog een snoek en een paar baarsjes. De omgeving is schitterend en dit helpt om het visplezier te bevorderen.

Een zelf gefabriceerd stukje kunstaas van Yvo, parkeert zich, kort na de eerste vangst, voorgoed op de bodem. Jammer! Maar dat de montage werkte is gebleken.


Later op de dag vinden we een interessant traject. Dat wil zeggen een route vanaf een vast punt en dan volgens een soort spoor honderden meters stroomafwaarts. Keer op keer vingen één of meerdere baarzen. Geen kanjers maar wel mooie vis.
Ineens komt er die zware vis tussendoor. Een mooie snoek heeft mijn kleine plugje gegrepen en levert een formidabele strijd op de lichte hengel.

De lunch genieten we op een beschutte plek, samen met onze maten. Zij hebben ook al enkele mooie vissen gevangen. Omdat zij zich richten op andere locaties en andere technieken, komen ze niet aan onze aantallen, maar dit is dus een bewuste keus. We genieten van de zon en elkaars gezelschap, om vervolgens nog een paar uur heerlijk te vissen

Wij zetten de door ons gang gezette techniek onverdroten voort. De uren verstrijken en het moment dat Yvo moet vertrekken breekt aan.
Onze teller staat op 50 stuks!

Omdat de andere mannen nog even door willen, stap ik over en maak van Lambert's Marcraft een volgestouwde vrachtwagen. Lambert probeert met een klophout belangstelling te wekken voor het door ons aangeboden aas. Helaas krijgen we geen respons en verlaten een uur later het water. De terugreis kan worden aanvaard.  Enkele uren later arriveren we in Culemborg en lever ik Luus weer af. Moe maar voldaan kom ik even later ook thuis.

De versie van dit verhaal van Yvo vindt u op http://www.totalfishing.nl/rivier,37,13170.html