Pages

zaterdag 1 december 2012

1 december. Eindelijk samen in de Starweld


Jaren heeft het moeten duren, maar nu komt het er eindelijk van. Ik stap een dag bij Volkmar in de boot. Vrijwel jaarlijks ontmoeten we elkaar bij het visweekend. Verder is het niet gekomen. Altijd kwam er wel een beer op de weg of gooide er iets roet in het eten.. Niet deze keer en dus konden we gaan genieten van een dag samen vissen.
Omdat de omstandigheden niet ideaal waren, was het even zoeken naar een juiste bestemming.Uiteindelijk hadden we deze gekozen en besloten dat Volkmar de Starweld mee zou brengen, zodat ik deze ook eens aan de tand kon voelen.Dit is voor mij belangrijk, nu ik heb besloten een andere boot aan te schaffen. Dit om bij het gidsen ook de komende jaren over een degelijke en betrouwbare boot te kunnen beschikken. De Princecraft is immers een oud beestje, dat nog wel even mee kan, maar op de langere termijn zal ik het toch moeten vervangen. Dan lijkt het me beter dit eerder te doen, nu het gidsen zo'n vlucht neemt.

Het verslag dat Volkmar over deze dag heeft geschreven vindt u op: Eindelijk samen in de Starweld.

Hetgeen ik hier aan heb toe te voegen is niet veel. Ik zal het moeten beperken tot mijn specifieke eigen ervaringen, omdat in het andere verslag alle feitelijke gegevens al zijn vermeld.

Ik weet wel dat ik er naar uit zie om nog eens samen op pad te gaan. Altijd gaat het weer over vissen, maar met ieder is het ook weer anders. Juist dat maakt het voor mij zo interessant. Volkmar die kort geleden zijn stap in het werkzame leven heeft gezet, kan boeiend vertellen over zijn werk en hoe hij dit ervaart. Ook de eerste stappen samen met een partner zijn al gezet en dan ben ik altijd weer benieuwd op welke wijze zij het vissen een plek geven in hun gemeenschappelijke bestaan. Telkens zie je hier ook weer een zoektocht, net zoals in de rest van het leven. En zeker op dit moment is het voor mij belangrijk om de Starweld te ervaren en Volkmar biedt me die kans helemaal.

De interesse in elkaar in combinatie met het eindeloos zoeken naar de aanbeten die ons verbinden, wil ik nog graag lang en veel meemaken.