Pages

dinsdag 25 februari 2014

18 februari Eduard komt om afscheid te nemen van de winter.

Het is ondertussen enkele maanden geleden dat we samen het water op zijn geweest. Een paar uur rijden alvorens in de boot te kunnen stappen is bij gladheid en mist natuurlijk geen pretje. Maar nu het weer zachter wordt, gaan we er weer op uit. Bij mij thuis ontmoeten we elkaar om vervolgens samen naar het water te rijden. Voor Eduard nieuw water en gelet op de stroming echt omstandigheden om verticaal te gaan vissen.
Daarom zoeken we vrijwel direct de rivier op. Het water stroomt van de zandput naar de rivier en dit heeft blijkbaar veel invloed op de activiteit, want er blijkt geen vis thuis.
Op de volgende stek ligt al een boot en de bemanning geeft te kennen dat ze nog geen stootje hebben gehad. Dus stellen we ons in op een dag hard werken.
Wanneer ik de boot met de stroom mee laat gaan in een hoek, waar het water mooi door heen stroomt, komt de eerste aanbeet. Direct gaat het om een mooie vis. Geen joekel, maar wel een stevige forse vis. De kop is er dus af. Het blijft echter ook bij deze ene vis en ik heb een idee over de diepte waar ik de vis kan verwachten.
We varen verder en zien onderweg nog een paar boten. Op een plek waar ik inmiddels aardig de weg weet, gaan we opnieuw aan de slag. De boot die we eerder hebben ontmoet, maakt melding van één vis.


Wij zoeken een plek ver bij de andere boot vandaan en zetten ons spelletje voort. Het duurt enige tijd maar dan kunnen we de grootste vis van deze dag landen. Een dikke zestiger verhoogt de feestvreugde.
Even later zwemt ze weer, deze mooie dikke en gezonde vis. Hopelijk zorgt ze voor veel nageslacht.
We zoeken de bodem nauwkeurig af, want het blijkt erg nauw te steken. Zo rond de vijf meter en dan op de stijle taluds, daar kunnen we ze vangen.
We zetten onze zoektocht voort en af en toe krijgen we weer vis in de boot.

Zo krijgen we uiteindelijk zes vissen in de boot. Een baars en de rest snoekbaarzen. Slechts één kleiner exemplaar en verder toch respectabele snoekbaarzen.
gelukkig heeft het weer meegewerkt. De wind speelde ons geen parten en de zon kwam af en toe even kijken. Heel wat zachter weer dan een jaar geleden en daar hebben we dus lekker van geprofiteerd. Bovendien geen lossers. Wel een paar tikken gehad die we niet konden verzilveren, maar al met al een goede score.

Op de terugweg werpen we nog een mooie oever uit, maar ongeacht wat we aanbieden, de aanbeten blijven uit. Ten slotte slepen we nog een paar dieplopende pluggen richting trailerhelling, maar deze worden eveneens onberoerd gelaten.We spreken nog een paar andere vissers en blijken het er niet slecht van te hebben afgebracht. Dat geeft toch altijd weer een goed gevoel.

Wij hebben weer een fijne dag gehad en zijn blij met iedere vis.