Pages

zondag 6 april 2014

5 april 2014 We benutten het gesloten seizoen voor het roofvissen door andere activiteiten te ondernemen.


We zijn al enige tijd bezig met de voorbereidingen, maar nu is het dan zover. De auto is volgeladen met allerhande spullen om de stand die we hebben gereserveerd, in te richten en aan te kleden. Aangekomen in Lienden, bij de Outdoor Sportbeurs, gaan we direct aan de slag. Er blijkt veel meer mogelijk dan we gedacht hadden. Zo zijn er bijvoorbeeld zitjes die je kunt plaatsen en dus laten wij onze tuinstoelen in de auto. Dan valt mij op dat onze buurman buiten voor de tent zijn steps neerzet en kom ik op het idee de boot te halen. De organisatie vindt het prima en dus keer ik huiswaarts om de tuinstoelen te retourneren en de Tomasco te halen. Nog geen uur later ben ik terug en voel me direct veel completer. Want bij het gidsen is de boot essentieel. Bovendien is me op de beurs in Utrecht gebleken dat het publiek eerder op de boot afstapt dan op de stand.

De aanwezige standhouder van een  hengelsportzaak doet de suggestie om de boot langs de weg te plaatsen om zodoende meer op te vallen. Zo gezegd, zo gedaan en dan staat de combi helemaal in de spotlight. De beurs blijft helaas erg rustig. Blijkbaar hebben de mensen erg veel om te kiezen. Toch gaat het altijd om de kwaliteit is mijn overtuiging. Terugkijkend op de hengelsport - en botenbeurs in Utrecht, heeft deze minder direct resultaat opgeleverd dan deze minibeurs in Lienden.

De contacten met de andere stand-houders zijn zeer positief. Je leert elkaar kennen en kunt ook makkelijk iets voor elkaar betekenen.
In de contacten met plaatselijke vissers blijkt me wel dat de achterliggende jaren me geen windeieren hebben gelegd wat de kennis en mogelijkheden van de directe omgeving betreft.
Er zal zeker nog een aantal instappen om te zien hoe ik het aanpak. Dit in de wetenschap dat ik ook altijd weer van de anderen leer, want bij het vissen raak je immers nooit uitgeleerd.


De dag gaat nog snel voorbij. We kijken dan terug op een rustige beurs, maar met een voldaan gevoel. Dat is het voordeel van kleinschaligheid, zo ervaar ik dat.

Zodoende is er ook nog tijd voor ontspanning, zoals het schieten van skippyballen met een katapult.
Greetje leeft zich hier nog even op uit, met veel plezier!

Thuis gekomen zijn de spullen weer snel opgeruimd en hebben we nog tijd voor onszelf.