Pages

vrijdag 4 juli 2014

3 juli 2014 Ongelofelijk, wat een vissen!

Eduard is een vaste klant die het ontzettend naar zijn zin heeft op het catch & release gebied in ons nederige landje. Veelal komt hij alleen, maar af en toe komt er iemand mee. Vorig jaar was Stefan er voor het eerst bij en nu had hij zich eindelijk weer eens vrij kunnen maken van het werk. Omdat het in deze tijd van het jaar erg warm kan zijn, besloot ik hen vroeger uit te nodigen. Bovendien kent het gebied waar ik wilde gaan vissen een tijdrovende hobbel.

Zo gezegd, zo gedaan en zaten wij bijtijds op het water.Toen we vele uren later weer het land betraden, hadden we geweldige vangsten geboekt en ontzettend veel plezier beleefd. Grote (40+) baarzen en windes (50+) volgden elkaar op, afgewisseld met grote snoekbaarzen en respectabele snoeken. In totaal hebben er er zo'n twintig gevangen. Ongelofelijk onder dergelijke omstandigheden.Ondertussen was er veelvuldig contact van mijn gasten met de achterblijvers. Ik kon uit de reacties wel opmaken dat zij ook gewenst hadden hier bij te zijn. Hoe verschillend was deze dag wel niet met die van ruim een week geleden, toen alles leek te moeten mislukken. De wetenschap dat het kan verkeren, maakt het dan een stuk makkelijker te verteren. En deze succesdagen smaken dan wel extra zoet, tenminste als je van zoet houdt. Anders neem je maar een andere smaak.
Enkele plaatjes van de gigantische serie werden afgesloten met het besef dat ook echt grote vissen aan hun eind komen en dat ze dan niet meer blootgesteld kunnen worden aan onze "verleidelijke" stukken kunstaas of andere presentaties, die hen tijdelijk van de vrijheid beroven.