Pages

zondag 17 augustus 2014

17 augustus 2014 Jan-Philipp grijpt zijn kans.

Deze keer komt Jan-Philipp alleen. Zoon Philipp is uit logeren en met hem de rest van de familie. Met andere woorden, JP heeft het rijk alleen. Hij profiteert hier optimaal van een maakt er direct een droomrijk van. Zo constateer ik als vlak voor zijn aankomst telefoon krijg, Juist!! JP heeft zich verslapen! In plaats van dat hij bij mij voor de deur staat, staat hij nu naast zijn bed.  Dit gaat dus nog anderhalf uur duren. Ik gebruik die voor een aanvullend slaapje.

Wanneer ik eindelijk weer eens de losgeraakte knopen aan mijn broek heb gezet, komt JP aangereden. Tijd voor een bakkie! We maken ons niet druk en werken aan een ontspannen en leuke dag.

Niet veel later rijden we de trailerhelling op en kan de Tomasco te water. Dan maar direct door naar de verderop gelegen stek. De andere zijn ondertussen allemaal bezet, dus is de keus simpel.

We zoeken de stroomnaden op en laten onze shadjes zakken. De eerste stek levert niets op. Dan door naar de tweede. Hier is nier zoveel tijd nodig, voordat de eerste vis binnen komt. Dan gaat het zo langzaam door. Een kleine baars komt tussen de snoekbaarzen door. Haast allemaal maatse vissen, met mooie uitschieters naar boven.

Als de vaart er uit is gaan we slepen. Het is niet wild, maar toch komt er af en toe een mooie vis naar boven.
Zowel snoekbaarzen, snoeken als baarzen laten zich zien.
Ineens een forse dreun op de kleine Ikiru Baby Cranck.
JP neemt de hengel ter hand, terwijl ik de overige hengels binnen haal. Niets in het water laten bungelen is mijn motto. En deze keer is dit wel zo wijs, want de vis blijft lang diep en wil onder de boot door. De hengel steekt ver omhoog en dan moet ik ingrijpen. Mijn instructie wordt direct gevolgd en de hengel steekt nu onder water.
Na een stevig gevecht aan de Titan van 190 cm, kan de vis worden geschept.


De grotere dreg die ik heb gemonteerd, in plaats van de twee kleine, waarmee de plug oorspronkelijk is uitgerust, heeft zijn werk goed gedaan. Ik heb weinig vertrouwen in de kleine dregjes. Een grotere haak kun je in zo'n grote bek veel beter zetten. En zie daar een snoek van 84 cm op een plugje van 4 cm. JP is helemaal in zijn nopjes.
In totaal komen er vandaag 4 snoeken langszij. De meeste worden in het water gelost.Gelukkig komen er ook nog een paar forse baarzen binnen en zien we nog een ijsvogel. Wat we zeker niet over het hoofd kunnen zien, zijn de ooievaars, die zich opmaken voor de lange reis naar Afrika. Ik heb ondertussen begrepen dat de jonge dieren het eerst vertrekken, zodat ze onderweg langer rust kunnen nemen. Waarschijnlijk maken ze nu de nodige vlieguren om over enige tijd te vertrekken.


In totaal tellen we er een stuk of vijftien. Wat een mooie schouwspel, die rondzwevende vogels terwijl ze stijgen naar aanzienlijke hoogten. Een extraatje dus vandaag.

Op enig moment vangen we de terugreis aan. De teller staat op 18 en wij hopen op nog een paar mooie vissen. Deze wens gaat niet geheel in vervulling, maar wij zijn uiteindelijk ontzettend blij met de 20 stuks die we mochten vangen. De laatste snoekbaars zelfs nog verticaal.


En bovenal, we hadden het weer ontzettend mee en dat is dubbel genieten.