Pages

maandag 29 september 2014

25 september 2014 Hebben Willem en ik een relaxte dag

Een paar keer per jaar scheppen we de mogelijkheid om even bij te praten onder het genot van een dagje vissen. We zouden eigenlijk een dag eerder gaan, maar de weersvooruitzichten gaven aan natte dag aan. het was snel geregeld, we gingen niet. Wel een dag later. Wat heerlijk toch dat je baas va de eigen agenda kunt zijn.


Zoals gebruikelijk nemen we er thuis eerst even de tijd voor en vertrekken dan naar de helling. Omdat alles heel praktisch is ingericht kost het nog nauwelijks moeite om de Tomasco te water te laten.

Op het water treffen we tot onze stomme verbazing nog een nest van 11 jonge nijlganzen aan. Hopelijk gaan ze het redden deze winter.

We slepen eerst een grote put af in de hoop op grote snoek. Maar deze laten ons kunstaas ongemoeid. Dan maar verder op de rivier, waar geen stroming staat.

Eerst over het midden met dieplopende pluggen. Ook hier geen respons. Op een plek waar bij stroming doorgaans snoekbaars gevangen kan worden, gebeurt nu evenmin iets.
Dan maar iets anders proberen en warempel een kleine snoekbaars laat zich verleiden, eindelijk!!
Maar hier blijft het bij en dus gaan we slepen in de oeverzone.
Een schitterende aanbeet op de hengel van Willem blijft onbeloond. Heel wat meters verder krijg ik eindelijk het verlossende gevoel en deze blijft gelukkig hangen. Een mooie baars komt even poseren.

Uiteindelijk slepen we heel wat kilometers af en zo lukt het om behalve enkele baarzen nog een snoek en een winde te vangen.

De harde wind hebben we goed kunnen benutten door voor de wind te gaan vissen. Anders hadden we er nog een flinke kluif aan gehad.

Nu resteert een hele mooie dag met weer verschillende soorten en daarbij enkele mooie exemplaren.