Pages

woensdag 3 september 2014

3 september 2014 We hebben opnamen gepland................................

"Mag ik die vis eens vasthouden? Ja maar natuurlijk", zeg ik en dan volgt een inspannende bestudering .

Ooit zaten we al eens samen op het water en nu is het eindelijk weer eens zover. We hebben een goede reden, want het biedt Annelotte de gelegenheid haar nieuwe camera uit te proberen en ik heb dan weer een video voor op de website......
De start van een schitterende dag.

Het pakt allemaal heel anders uit.Van onze plannen komt niets terecht, maar we beleven wel een schitterende dag op het water.

De zon schenkt ons voortdurend een behaaglijke warmte. We doen het allemaal heel relaxed. Twee hengels in de steun en af en toe één in de hand. Zo kunnen we om ons heen kijken en fijne gesprekken voeren.In gevecht
Het duurt enige tijd voordat de eerste vis zich meldt. Een baarsje heeft de kleine plug gevonden.
Dan duurt het niet zo lang of zijn grotere broer komt langs. Deze wil Annelotte wel eens goed bekijken. Ze geniet van het mooie kleurrijke schepsel, die daarna terug gaat in zijn element.

Zo vervolgen we onze weg en vangen af en toe een baars. Pas op onze terugweg komt er een snoek aan boord. Een dikke zeventiger levert een flink gevecht en maakt veel indruk.


Een mooie zeventiger

In alle rust landen en onthaken we de vis. Na de nodige plaatjes, gaat ze probleemloos terug.

Het is best druk met zowel plezier - als visboten. En wij scharrelen er tussendoor. Onderweg haken we nog een feedervisser,  Helaas. In de veronderstelling ver genoeg uit de buurt van de lijn te blijven. komen we bedrogen uit. De volgende keer de lijnen maar helemaal uit het water, want op het knippen van lijnen zit toch niemand te wachten.


Tenslotte komen er nog een baars en een snoek langszij en sluiten we een heerlijke dag af met 8 vissen en een ijsje als toetje.