Pages

woensdag 15 oktober 2014

15 oktober 2014 Oscar slaat zijn slag(je).

Helaas kan Frans ons deze dag niet vergezellen en dus zullen we het zonder hem moeten klaren.
Of dat gaat lukken?

In ieder geval werden we er van verdacht "elektrisch" te vissen / stropen. Een motoragent en twee onbekende functionarissen kwamen ons opzoeken via de krib. Dit omdat de havenmeester een melding binnen had gekregen..... Kan het nog gekker? Ik weet het zo langzamerhand niet meer.

In ieder geval zagen de mannen blijkbaar wel dat dieptemeters en een elektromotor onvoldoende zijn om elektrisch te vissen. De vraag blijft dan natuurlijk wie zo'n melding doet?

Maar verder hebben we een fijne visdag gehad. Geen geweldige vangsten, maar wel regelmatig en zodanig dat deze visdag voldoening gaf.
De eerste stek ligt een beetje in het gedrang van een aantal uitgaande en binnenkomende schepen en dus varen we naar de overzijde. De start is niet flitsend en zonder aanbeet zetten we enige tijd later alsnog koers naar de meest voor de hand liggende stek. Daar vangen we inderdaad onze eerste vissen. Maar wild is het niet en dit is de aanleiding te gaan verkassen.

Op de tweede stek, die er uitnodigend bijligt, laten we onze shads weer zakken. ook maken we enkele worpen om een roofblei te verleiden. Slechts één snoekbaars is ons deel en dus gaan we door naar de volgende stek. Hier lijkt helemaal niets aanwezig te zijn. We proberen contact te maken met de stuurman van een uitvarende boot om helder te krijgen welke kant hij op wil. Maar het is al net als bij de vissen, hij keurt ons geen blik waardig.


Dus gaan we verder en melken een bekende stek helemaal uit. Maar ook hier geen respons. Wel zien we hier op enig moment het eerder genoemde gezelschap, onder leiding van een gehelmde motoragent op ons af komen. Wat is dit toch: wel dit soort gasten, maar geen vis. Wat doen we verkeerd?

Als de mannen onverrichter zake weer vertrekken, hebben wij het hier ook wel gehad. Dan besluiten we terug te varen naar onze uitvalsbasis en vandaar uit de andere kant op te gaan.

Dit blijkt een goede zet. Oscar vangt vier vissen op rij. Althans als je een snoekbaars van 20 cm een vis wilt noemen....... sorry Oscar. Het zal de afgunst wel zijn.
Daarna verkenden we het water verder, maar zagen weinig interessante stekken. Maar omdat de aanhouder wint, slaagden we erin om bij enkele interessante palen nog twee vissen te vangen. Helaas schoten beide keren bij Oscar de vissen los. Jammer want de double hookups zijn altijd leuk om mee te maken.


Langzaam aan gingen we weer terug naar de helling en wisten hier toch nog een paar fraaie vissen te vangen. ook losten we er  nog een paar.  Zo'n dag was het nu eenmaal, geen harde aanbeten, maar erg voorzichtig.

Wij hebben toch weer een fijne en bijzondere dag ervaren. Dat is iets waar Oscar wel garant voor staat, is me inmiddels wel duidelijk.