Pages

woensdag 29 oktober 2014

28 oktober 2014 Het verjaardagscadeau voor HermanHet verjaardagscadeau valt in de smaak zo te zien.
Herman was onlangs jarig en omdat het weer er de volgende dagen erg goed uit zag, vroeg ik hem of hij als cadeau een dag met me het water op zou willen. Dit was niet aan dovemansoren gezegd. En zodoende zaten we twee dagen later samen in de boot. Het werd een hele mooie dag met behoorlijk wat vis. Slepend vingen we geen vis, maar verticalend daarentegen juist wel; 17 in totaal. Twee 40+ baarzen en 15 snoekbaarzen.Schitterende vis toch!
Eerst sleepten we de put af om zodoende op de rivier te komen. Het slepen leverde niets op, maar de stromende rivier bood meer perspectief. Ik ging rechtstreeks naar een geijkte stek en kon niet veel later de eerste vis verwelkomen. Maar ze lagen hier niet echt bij elkaar, bleek al snel. Via de stroomnaad liet ik de boot naar een hoek afzakken en ving er nog een. Maar zoals gezegd, het was zoeken geblazen.I want my Boney Shaker back.
Vandaar dat ik de boot verder af liet zakken naar de monding van de put. Vlak hiervoor was het weer raak. Ik was volop bezig met de nieuwe shads van Spro die Yvo me had aangereikt, de Boney Shaker. En ik moet zeggen dat ik er succes mee had, nog niet wetende wat de rest van de dag zou brengen.

Aangekomen bij de ingang van de put zagen we een andere boot aankomen. En ja hoor, we kregen direct gezelschap.
De Boney Shaker heeft alweer gescoord.
Aangezien ik graag de ruimte heb op het water zocht ik  het verder op. En warempel eigenlijk wisten we overal wel een vis te vangen. Ook de grotere exemplaren. Op enig moment hadden we een hotspot gevonden. Middels de waypoints kon ik de stek telkens opnieuw aanvaren en zo lukte het 6 vissen op rij te vangen. Herman liet zich deze kans niet ontnemen en wist menige vis te vangen.

De nieuwe Komodo kleur valt in de smaak
Toen de aanbeten uitbleven zochten we een nieuwe stek en vonden andermaal een hotspot, maar deze keer wat minder bevolkt. Al met al kregen we zo heel wat vissen in de boot, voornamelijk snoekbaarzen.

Omdat het later op de dag stil viel, besloten we nog een stuk te slepen. Maar hier viel geen vis mee te vangen, ongeacht de diepte waarop we visten.Het mooie weer was er waarschijnlijk debet aan.Ik had deze dag niet de behoefte de shad te wisselen, alleen om een andere kleur te testen, maar voor de aanbeten maakte dit geen verschil.


Vandaar dat we terugkeerden op het verticalen. De echte actie was er zo langzamerhand wel uit.
Toch kwam er links en rechts nog wel een vis naar boven. Zo beleefden we een schitterende dag, met een flink aantal vissen en daarbij ook vissen van een flink formaat.