Pages

vrijdag 21 november 2014

19 november 2014 We treffen veel kijkers en slechts enkele kopers.
Omdat we samen ook activiteiten ontwikkelen om de visstanden in het Benedenrivierengebied te verbeteren, c.q. te beschermen, trekken we er af en toe samen op uit om te kijken hoe het met de visstand staat. Dat dit niet alleen uit de vangsten valt af te lezen, werd vandaag weer eens bevestigd.

Beiden kwamen we te laat aan op onze bestemming, vanwege de grote verkeersdrukte in combinatie met de mist. Maar dat nemen we voor lief. We laten onze dag er niet door bederven.

Wilfred heeft vandaag zijn boot meegebracht en deze kan al snel te water. We stappen in en varen naar onze eerste stek. Hier zijn de laatste tijd mooie snoeken gevangen en dat willen we graag herhalen. Visdagen kennen echter nooit hun gelijke en dus was het vandaag ook weer anders.

Wilfred kreeg al snel een tik op zijn Flapper, maar deze bleef niet hangen. De volgende aanbeet bleef slechts even hangen, maar niet lang genoeg om te kunnen aanschouwen. Ook zagen we volgers, die wel kwamen kijken, maar niet kopen.

Gelukkig kwam er een mooie tachtiger binnen en hiermee was de helft van het gebed van Wilfred verhoord! Deze kwam er daadwerkelijk ook. De Fatal Attraction was te verleidelijk en leverde tweede helft van het gebed op. Daarmee had Wilfred 1,60 meter vis gevangen.

Mijn eerste vis was een mooie baars, die tegen een oplopend talud lag. De aanbeet was flink hard, zodat ik aan een snoek dacht. Niets was minder waar. Een forse baars had mij op het verkeerde spoor gezet.


Het verging mij al net zo als Wilfred. Een grote snoekbaars volgde mijn jerkbait, maar draaide bij de boot weg. Ook een snoek haalde hetzelfde kunstje uit. Op het laatst van de dag, op een nieuwe stek, zag Wilfred andermaal een grote vis wegdraaien. Wel kijkers dus, maar geen kopers.

Het verticalen leverde helemaal niets op. Mij waren echter de baarzen gegund. Vier veertigers waren mijn deel. Dus ook 1,60 meter vis. De dieplopende pluggen waren er goed voor. Toch wist ik er ook één werpend te vangen. Altijd heerlijk die harde aanbeten van die grote baarzen,