Pages

donderdag 15 januari 2015

11 januari 2015 De boten blijven in de stal, maar wel vijf snoeken op de wal.

In deze tijd van het jaar zitten we elkaar vaker aan te kijken. Wat te doen met zo'n harde wind? Of heel veel neerslag of gladheid. Wij hebben onze lessen ondertussen redelijk geleerd en nemen zo weinig mogelijk risico.

Daarom zaten we 's ochtends eerst uitgebreid koffie te drinken. Daarna op naar de jachtvelden. We genieten hier altijd van het landelijke van de omgeving. Kleine bruggetjes en ondiep water met veel variatie.


Tijdens de rit naar ons favoriete water hebben we voldoende gelegenheid weer bij te praten. En zodoende is de tocht ook snel volbracht. We trekken onze warme kleding aan, want de wind is koud, maar we hebben gelukkig ook zon. Al snel zoeken onze stukken kunstaas het water af. We zullen echter niet weten wat er zoal te zien was. Wat we wel weten is dat er aanbeten volgen. Niet massaal, maar toch komt er nu en dan een vis even op het droge.

Luus heeft na enige tijd een groene shad ingezet met een lichte loodkop die de shad meer als plug doet functioneren. En daar zien de snoeken wel iets in. Hij vangt er een paar vissen op en ook de grootste van deze dag.

Toch zijn er ook perioden / stukken water dat iedere activiteit achterwege blijft. Dat is niet erg want wij nemen ook tijd voor een break, met soep en brood.


Uiteindelijk weten we vijf snoeken te vangen.
Luus was goed op dreef en ving de meeste vissen.
Op het laatst wist ik langs een kantje met kroos nog een leuke snoek te verleiden.

Omdat op dit punt onze mogelijkheden ter plaatse ophielden, besloten we onderweg nog een paar interessante stekken te proberen. Dit leverde slechts verlies van materiaal op en daarom besloten we er een punt achter te zetten.

We kijken terug op een rozige avond ten gevolge van een winderige en zonnige dag struinen langs mooi viswater.