Pages

vrijdag 20 februari 2015

19 februari 2015 Een kwestie van het juiste moment op de juiste plaats.

We wilden eigenlijk een dag later gaan vissen, maar vanwege de weersvoorspellingen gingen we een (middag) eerder. Zodra ik wist hoe laat ik 's middags kon vertrekken, liet ik het Jöran weten en stond hij op de afgesproken tijd bij me voor de deur. Snel zijn spullen bij mij in de auto en op naar het water.                                                                                                                                    We besloten direct naar de plek te varen waar we de beste mogelijkheden dachten te hebben. De wind hielp niet echt mee, maar droog was het in ieder geval wel. We deden heel wat pogingen om reacties uit te lokken, daar beneden, het baatte echter nog niet. 
Omdat we graag wat beschutting wilden, zochten we een plek waar we deze vonden. Daar konden we onze activiteiten met frisse moed doorzetten. En hoewel het eerst zoeken was, vonden we plotseling vis. Jöran kreeg een heerlijke aanbeet en kon even later de eerste snoekbaars showen. Deze had de shad volledig geïnhaleerd.
Omdat we op een mooie rustige plek waren aangeland, eigenlijk op een open stuk water, zonder bijzondere kenmerken, bleven we rustig onze rondjes draaien en probeerden allerhande dingen uit. Zoals de kreeften van Spro. Wilden ze die wel hebben? Ja dus! Dit was leuk om te ervaren en daarom gingen we er nog enige tijd mee door.
Iets anders waarvan ik wilde weten of het kon werken is die Cheburaska Bottem Jig. Een constructie waarbij de shad een losse verbinding heeft met de loodkop. En hoewel er ook een paar lossers optraden, kwamen er ook mooie vissen binnen en kan ik weer lekker verder knutselen. Dat is toch één van de dingen die het vissen zo leuk maken. Experimenteren met dingen die je niet eerder hebt ervaren.


De volgende komt binnen.

Al met al, kwamen er een paar mooie vissen in de boot. Toen het over was, bleek het ook echt over. Wat we ook probeerden en ongeacht de stekken, we kregen geen respons meer. Dus werd gaandeweg duidelijk dat we even op het juiste moment op de juiste plek waren.


Nice fish

Het goede leven van een visser, koud weer met een warme dronk.


Een betere plek dan thuis op de bank, althans voor ons vissers.