Pages

woensdag 1 juli 2015

30 juni 2015 Eduard breekt en evenaart zijn pr. Timo breekt alle records!


De hengel werd bijna uit zijn handen geslagen door deze krachtpatser van 76 cm.
Al jaren vertelt Eduard over Timo en hij zou hem graag eens willen laten ervaren dat zijn verhalen geen verzinsels zijn, maar keiharde waarheid. En die waarheid begint bij heel vroeg opstaan, twee uur reizen en dan in de hitte het water op. Nadien blijkt dat Timo na vertrek van de trailerhelling, direct in dromenland belandde.

Als je ze tot dan niet groter dan 20 cm hebt gevangen, is dit wel heel groot!
Het beloofde dus een warme dag te worden, maar gelukkig nog niet zo warm als de daaropvolgende periode. Het begin was best moeizaam en het duurde dan ook geruime tijd eer de eerste aanbeet doorkwam. Deze vis wist op grote afstand van de boot te lossen. Volgens Timo slechts een klein visje, maar ik had al lang in de gaten dat het om een grote baars ging. Daar kwam Timo deze dag gelukkig ook achter.
Een doorkijkje van formaat.
Op enig moment hadden we een kant gevonden waar de vis actief was en vingen we meerdere vissen, allemaal baarzen. En het gros was 40+. Daar wilde Timo wel mee poseren, echter uitsluitend met handschoenen aan, vanwege die indrukwekkende stekels.

Indrukwekkende baarzen, keer op keer.
Ook Eduard was goed op dreef en wist zijn record baars van 50 cm zelfs te evenaren. Het is toch geweldig om zulke vissen te mogen vangen en terugzetten natuurlijk. Zo langzamerhand lijkt het wel gewoon te worden, maar dat is het natuurlijk absoluut niet en dat realiseren we ons dan ook heel goed.

Het was echter geen dag van regelmaat. We hebben lange perioden zonder enige activiteit gehad en het verticaal vissen leverde helemaal niets op.


Een winde dus, of wel een Aland. Wat is dat ???????


Behalve de baarzen wist een grote winde de plug van Timo te vinden en zodoende maakt hij kennis met een vissoort die hij helemaal niet kende. Ondertussen was het enthousiasme behoorlijk gestegen en waardeerde hij de vissen meer en meer.De koelbox kwam goed van pas en zorgde er voor dat het drinken en de broodjes koel bleven en zodoende fris en smakelijk.
Wel zo prettig als het zo heet is.Zie hem trots zijn met zo'n joekel.Het was en bleef een kwestie van scherp blijven vissen en dan kwam er af en toe weer zo'n keiharde aanbeet. Niet iedere aanbeet levert een vis op, maar deze dag kwamen er toch elf vissen binnen en wat voor!Op het allerlaatst, we hadden de hoop op nog een vis eigenlijk al opgegeven, werd de hengel van Eduard bijna uit zijn hand gerukt. Op de kop van de krib lag een stevige roofblei die wel iets zag in de passerende plug en dat heeft Eduard geweten.

Na een stevige dril konden we de roofblei landen en constateren dat dit de grootste was die Eduard tot nu toe gevangen heeft.

Dolgelukkig keerden de mannen huiswaarts. En Timo liet weten dat hij absoluut terug wil komen.

Van Eduard hoorde ik dus dat Timo geen bijdrage meer leverde aan de thuisreis, omdat hij in dromenland verkeerde..........