Pages

zondag 19 juni 2016

11 juni 2016 De ene dag is de andere niet!

Alweer een kanon dat  voor veel spektakel zorgde.
Jan-Philipp is deze keer alleen gekomen. Het water stroomt nog steeds hard en we zullen weer gaan zoeken. We visten de stekken af die nog vrij waren. Want in de weekenden heb je de rivier niet voor je alleen. Dat weet je van te voren en ook dat de kans groot is dat anderen je zijn voorgegaan.

De oevers uitwerpen is een voorliefde van JP.
We visten eerst enkele verticaal stekken af. Deze zijn in het weekend doorgaans druk bezet en dus moet je ven varen om een vrije stek te vinden. Dit lukte gelukkig en zo kon het gebeuren dat een flinke snoek aan de verticaalstok kwam te hangen. De dril ging JP goed af en vervolgens konden we e.e.a. vereeuwigen.Verticaal een mooie snoekbaars van  achter de boot
Nadat we geruime tijd bij het hard stromende water hadden vertoefd besloten we een rustiger plek te zoeken. De mooie oevers nodigden uit om te uit te werpen. JP ging hiermee aan de gang, terwijl ik verticaal achter de boot viste. Voor mij leverde dit succes op, maar bij JP bleef het helaas uit.
Zeker de moeite waard.
Vervolgens sleepten we geruime tijd. Daarbij vingen we nog eens een paar snoekbaarzen, Geen hele grote, maar zeker de moeite waard. Het was heerlijk op het water en het geheel gaf ons een heerlijk gevoel.Niet alleen de vissen eisten onze aandacht op. Want zoals vrijwel altijd is er veel meer te doen. Daarbij valt op de zilvermeeuwen goede tijden doormaken. Her en der liggen vooral brasems die het leven hebben gelaten en nu ten prooi vallen aan de grote gele snavels van deze rovers op vleugels.

Op een stek waar we andermaal werpend aan de slag gingen, zat een fuut te broeden. Blijkbaar kwamen we op enig moment te dicht bij en verliet de fuut het nest. Daarvan hebben we toen maar even gebruik gemaakt en hebben wat foto's gemaakt van het nest met de twee eieren.Nog een flinke baars ook.
We zetten lekker door en wisten uiteindelijk 10 vissen te vangen. Daarbij ook nog een fraaie baars, die flinke strijd gaf. Toen werd het tijd om terug te gaan.

Kleine vis, groot plezier.
Toch was er nog wel iets voor ons beschikbaar alvorens het aantal 10 op de teller stond. En dat ook kleine vissen vreugde kunnen bieden bleek maar weer.

Heerlijk om zo'n dag op het water alles te laten vieren en gewoon genieten van het geheel. Dat gaan we ongetwijfeld vaker doen.