Pages

vrijdag 15 juli 2016

12 juli 2016 Nog even een avond er op uit om de kennismaking voort te zetten.

Een schitterende beloning, deze forse snoekbaars op de Playboy 135.
Reeds eerder was ik een keer met mijn naam - en plaatsgenoot op stap geweest. Nu hij het plan had opgevat mijn collega te worden, was het zaak om elkaar nog beter te leren kennen en waar kun je dat beter doen dan op het water.

Een fraaie snoek meldde zich als eerste.


Het werd een mooie avond, waarbij rond om ons de hemelsluizen wijd open stonden, hielden wij het droog en vingen 10 mooie vissen. Zowel slepend als verticaal kwamen we ze aan de schubben. Toch heeft het verticaal vissen onze voorkeur, omdat het zo verslavend kan werken. De aanbeten en de voortdurende attentie op wat er kan gebeuren.

We vingen deze avond snoek, baars en snoekbaars. Ook lieten we nog heel wat vissen liggen, waarvan we de aanbeet niet konden verzilveren.
Buien die er niet om logen.
We visten verschillende stekken af en sleepten her en der een eindje. Ondertussen wisselden we informatie uit en zagen met groot genoegen hoe de buien aan ons voorbij gingen. het thuisfront had met ons te doen, maar dit was absoluut niet nodig.Verschillende formaten en verschillende aanbeten.
Al met al een hele spannende en genoeglijke avond met veel genieten en lachen.


De avond ging weer veel te snel voorbij.
Toch gaat het altijd te snel en wordt het al weer donker terwijl de honger nog niet is gestild. Maar in het vertrouwen dat er nog vele dagen mogen volgens, zien we weer verlangend vooruit.