Pages

vrijdag 18 augustus 2017

10 juli 2017 Met donder en geweld...........

Wanneer ik mooi op tijd bij de helling arriveer, wordt er desondanks al weer op mij gewacht. Dat is nu eenmaal Eduard eigen; soms meer dan een half uur te vroeg aanwezig zijn. Tevens zijn we de eerste boot vandaag, hoewel er bij terugkomst zeker tien trailers zijn.

Wat het weer betreft, het lijkt wel vissen wat die weermannen / - vrouwen doen. Het blijft gissen naar wat het gaat worden. Ondanks andere verwachtingen verlaten we vroegtijdig het water vanwege de donder en bliksem. Wij willen geen risico nemen en laten ons imponeren door het natuurgeweld, dat gigantisch impact kan hebben op met name het hengelsportmateriaal. En daarmee dus op ons eigen welbevinden, want getroffen worden de bliksem betekent een rigoureus einde aan het vissersleven waar we zo verzot op zijn,

Alleszins de moeite waard: 45 cm.
Maar voor het zover is, gaan we vissen. We wisselen veel af en bevissen kribvakken, lange rechte oevers en verticaalstekken. Ons geduld wordt op de proef gesteld, maar wij richten ons na enige tijd op een productieve middag. Tot dan ben ik slechts een staartje van een shad kwijt geraakt: afgebeten!


Dan volgt er ineens een stevige dril op een harde aanbeet. Een baars van 45 cm blijkt de dader. Zo die staat! Daarna wordt er weer een ernstig beroep gedaan op ons geduld.We slepen en werpen een haven af, maar het blijft te stil. Je zou hopen stilte voor de storm, maar dan anders dan ons nog te wachten stond. Die storm van aanbeten blijft helaas uit.
Fijne verticale vangst
Langs de stroomnaad weet Eduard dan nog een snoekje te haken. Hij heeft de verticale techniek inmiddels aardig onder de knie en geniet met volle teugen.Daarna gaan we de rivier weer op en slepen deze maal diep. Het resultaat blijft onveranderd: 0,0 aanbeten.
Een hengel getroffen door de bliksem.
We zien dat de wolken zich gaan stapelen en hopen dat ze aan ons voorbijgaan.Niet dus! Ineens begint het te regenen, dan gaat het hozen en even later volgen de donderslagen en bliksem. Snel passen we onze kleding aan en haasten ons naar de trailerhelling. Even twijfelen we nog. maar besluiten toch te stoppen.

We kennen het effect van getroffen worden door de bliksem en die uitdaging gaan we niet aan. Na 8 uur vissen en zo'n douche houden we het voor gezien. Nu eens een vroege stop, wat ook wel eens fijn is.