Pages

dinsdag 29 augustus 2017

12 augustus 2017 De buurman laten proeven aan een dag vissen met de boot.

Björn ziet me al jaren gaan en komen met de boot. Zijn schoonzus ging hem reeds voor, maar voor hem bleef het bij verhalen en foto's. Nu gaat hij het aan de lijve ondervinden. We vertrekken laat, om de regen de gelegenheid te geven de omgeving nog eens af te koelen. Wij zelf willen niet afgekoeld worden en vertrekken zodra het droog is.

Bij de helling treffen we Duitse gasten met een zware boot en een relatief lichte auto. Zij vragen zich af of de auto deze helling wel aan kan.  De stijle helling is bovendien nat en begroeid. Gelet op de voorwiel aangedreven auto raad ik het hen af. Even later krijg ik de vraag of de alternatieve bestemming die ze hebben gevonden wel te doen is voor hun combinatie. Dat lijkt me wel en zo zien we onze collega's hun heil elders zoeken.

Die zit in de pocket en hij on de poncho.
 Even later zit ik met Björn op het water. Hij weet niet wat hem te wachten staat en mist de dobbers. Zonder enige ervaring gaat hij aan de slag. Al snel haken we een leuke snoek en kan hij aan de bak. Drillen dus! Wanneer de vis binnen is begint het presenteren aan de fotograaf, een nieuwe uitdaging.
Het lukt me een leuke foto te maken en de vis mag terug. Die zit in de pocket.
We kregen een zeer gevarieerd programma voorgeschoteld vandaag. Zon, harde wind en regen, waaronder een paar serieuze buien. De regenkleding van Bjorn achte absoluut ontoereikend. Een plastic zak van €1,= genaamd poncho, stelt onder deze omstandigheden echt niets voor en dus laat ik een echte poncho over zijn hoofd zakken. Die zit in ieder geval goed ingepakt.

Gevarieerde en natte vangsten.
Ook de vangsten zijn gevarieerd. Van de 12 aanbeten weten we er 8 te verzilveren. Daarvan betrof het behalve de snoek nog 5 baarzen en 2 windes. Het was in alle opzichten onvoorspelbaar want lange tijd ving je niets en dan ineens weer een paar achter elkaar.

Ondanks de grotere afstand tot de oever pikten we helaas toch een feederlijn op. Gelukkig kregen we geen boze reactie en hebben de lijnen netjes losgemaakt. Toen konden zowel de visser op de kant als wij weer verder. Ook gingen we werpend aan de slag, maar zonder resultaat.

We stopten ook weer op tijd,moe door het weer, de wind en de regen. Bij het traileren kwam er een broertje aan Tom aangereden. Dit keer echter geen Pike Master, maar een Carp Master. De visser ging de nacht doorbrengen op zijn stek en zo ging de ene Tomasco te water terwijl die andere het water verliet. Afwisseling van de wacht, zullen we maar zeggen. Wij gingen voldaan naar huis en hadden een super leuke dag achter ons, waarbij de buurman nu een kijkje in mijn gidsactiviteiten had gekregen.