Pages

donderdag 23 november 2017

20 september 2017 Nieuw perspectief?

Deze kneiters maken een visdag een feest.
Na de meerval is de drang om opnieuw een dag te gaan vissen, blijkbaar nog groter. Een extra visdag wordt ingelast. Natuurlijk op hetzelfde water waar we de meerval verschalkten. Maar eerst slepen we met groot en dieplopende pluggen en shads. Helaas blijken dit niets op te leveren.

Als eerste een baars.
We gaan dus maar weer naar het vertrouwde water . Hoewel we eerst enkele stekken verticaal aan de tand voelen, levert ons dit evenmin één aanbeet. Het slepen gaat ons beter af.Zeker niet aan de lopende band, maar met tussenpozen. Eerst komt er een baars binnen.
Dan volgt een snoekbaars.
Dan blijkt dat de Taildancer aan de buitenkant klandizie heeft gekregen: een snoekbaars. Zoals gezegd, we wisselen af maar besluiten toch opnieuw te gaan slepen, maar dan veel verder op. Het water staat echter veel hoger dan de laatste keer en dus zoeken we de juiste diepte.
Soort drie: winde.
Gevonden: rond de drie meter, een baars aan de Salmoplug waaraan de meerval werd gevangen.Deze heeft natuurlijk al gezelschap gekregen van een soortgenoot van het zelfde formaat en model. En hoewel deze meerdere keren vast raakt, komt ze bij het terugvaren telkens makkelijk los. Na de baars volgt een winde en zo staat het aantal soorten vandaag al vast, blijkt later.

Dan houdt het weer een poosje op. Vervolgens vangen we zo nu en dan een baars. Niet echt groot, maar er is actie en dus kans op grotere vissen. En zo niet, dan zijn we toch lekker aan het vissen. Dan komt uit het niets zo'n keiharde aanbeet en staat Eduard een grote baars te drillen. We vangen er vandaag zelfs drie van rond de 45 cm. Hele forse dikke vissen, heerlijk gezond.

Mooie baarzen.
Tussendoor slepen we nog een haven uiten vangen enkele kleine vissen. Ook lossen we vandaag een aantal, waarvan enkele zware vissen.Dat hoort er nu eenmaal bij.We hebben er vrede mee. Ik ben blij dat die ene stek, die ik onlangs als kansrijk heb ervaren, weer productief blijkt te zijn. Het hoge water doet er blijkbaar goed aan.


Ook nog een flinke snoekbaars
Twee dikke baarzen worden gevolgd door een mooie snoekbaars. de lossers die volgen, maken dat we na een fijne visdag 13 vissen op de teller hebben staan. En hoewel het weer in beginsel nat en koud was, valt het later nog mee. De zon is gaan schijnen, zodat de extra kleding weer uit kan. Toch nog een beetje nazomer dus.


Toch nog een beetje nazomer.