Pages

vrijdag 14 december 2018

12 december 2018 Andere tijden

Een echte slokop, deze baars.

Na een onstuimige en natte periode, lijkt de winter nu in te treden en zien we het water ineens weer stijgen, eindelijk. We hebben onze afspraak enkele dagen eerder dan ook gecanceld om beter weer af te wachten en deze beslissing pakt deze keer wel goed uit.

Genoeg moois in de aanbieding
Niet al te vroeg sta ik bij Jöran voor de deur, terwijl de Marcraft al aangekoppeld staat en we na het inladen van mijn spullen direct kunnen vertrekken. We zijn desondanks de eersten die traileren, hoewel er al enkele mensen vanaf de oever vissen. het water staat nog steeds erg laag en de vis is passief, begrijpen we.

Wij stappen in het luxe vaartuig en snorren even later naar onze bestemming. Daar aangekomen gaan we lekker ontspannen aan de slag. Die ontspanning houdt geruime tijd aan, want de vis blijkt ook hier niet erg gretig. Na enkele tikjes/staartbijters weet Jöran ons van de nul af te helpen. Niet groot maar wel vis.Geen shad meer te zien, wel goed onthaakt.
Niet lang daarna weet hij een baars te verschalken en dan blijft het lange tijd stil. Wij vermaken ons echter wel, want aan proviand geen gebrek. Ieder visdag een feestdag, zeker in december. Koek en soep genoeg, bovenop de broodjes, koffie en thee. Wij zitten weer gebeiteld.


Geen kneiter, wel een mooi formaat.
Geleidelijk aan mag ik ook deelnemen aan de vangsten. Een snoekbaarsje, een baars en nog een snoekbaarsje. Zo langzamerhand vordert de dag een het aantal vissen stijgt ook geleidelijk. Geen superdag wat het vangen betreft en de grote vissen blijken helemaal in de ruststand te staan. Wellicht ten gevolge van de oostenwind en kou die dit met zich brengt.
De baarzen waren een stuk gretiger dan de snoekbaarzen.
Wij houden de moed erin en realiseren ons andermaal dat er eigenlijk weinig is dat opweegt tegen zo'n heerlijke dag op het water. En zo tussendoor hebben we aanbeten en vangen af en toe weer een vis. Dit is zo'n dag zonder buitensporige vangsten of bonusvissen. Een echte visdag zullen we maar zeggen. Zo'n dag dat je achteraf oprecht kunt zeggen "we hebben lekker gevist".

Als we terugvaren begint het al donker te worden en zien we dat de rivier ineens veel meer water bevat. het begint ineens zomaar weer "normaal"te worden. Dit biedt weer perspectief, maar wij hebben eerst andere dingen op het programma staan en dus hebben de vissen van ons even niets te vrezen. Uit de berichten van andere vissers blijkt wel dat zij die plaats graag overnemen.

Wij zien er weer naar uit als al die andere zaken, die ook leuk zijn, achter ons liggen en dat zal zeker niet zo lang duren!