Pages

zaterdag 19 juni 2021

19 juni 2021 Toch weer gelukt.

Blij met iedere baars.

De frequentie van onze visdagen is een schijntje van wat het vroeger was en dit lijkt logisch, want de situatie van ons beiden is in de loop der tijd ook drastisch veranderd. Wat gelijk is gebleven is het gegeven dat we beiden een boot hebben. Hoewel deze in de loop der tijd danig is opgewaardeerd, maakt het mogelijk heerlijk comfortabel te gaan vissen. En vandaag hoef ik zelfs niet eens zelf te varen; wat een luxe.

Wanneer ik aan kom rijden, is Luus al gearriveerd. Samen brengen we de boot in gereedheid en laden onze spullen in. Het zal vandaag in het bijzonder om slepen gaan. Dit wordt later op de dag ook wel duidelijk. Veel kilometers maken om het grootst mogelijke effect te bewerkstelligen.

Alweer een 40+ baars.

We varen een flink stuk voordat de eerste vis zich meldt; een flinke baars, dik 40+. We hebben dan ook al door dat het bikkelen wordt vandaag. Toch hebben we het reuze naar onze zin, omdat we al lang niet samen op pad waren en bovendien is het weer aangenaam koel, na een periode van tropische temperaturen. 

Veel later weet Luus een flinke snoekbaars te arresteren. En zo krijgen we de bevestiging van de situatie vandaag: ze springen niet in de boot! Er zijn meer boten in de weer en daarvan hebben wij niet de indruk dat het hen beter vergaat. En dan geldt gewoon: doorzetten. En met oog voor de omgeving en alles wat er om ons heen is, lukt ons dit uitstekend.

Mooie formaten snoekbaarzen vallen ons ten deel.

Wij vinden uiteindelijk een plek waar meer activiteit is en nutten dit optimaal uit. We blijven heen en weer varen en krijgen meerdere aanbeten. Dat de vis er niet echt voor gaat blijkt wel uit het aantal lossers. Even heb je ze aan de lijn en dan zijn ze al weer vertrokken. Misschien heb ze een truc bedacht om ons voor de gek te houden. Wie zal het zeggen.

Toch weten we op deze manier nog een aantal snoekbaarzen en baarzen binnen te halen. De dubbele cijfers halen we niet, maar wel weer drie soorten. Luus weet op enig moment nog een snoek te vangen en daarmee is het palet weer compleet.

Luus maakt het drietal soorten rovers weer compleet.

Een nadere boot die enige tijd positie in onze nabijheid heeft gezocht, geeft het verticalen al snel weer op. Op deze manier lukt het niet of nauwelijks. En dit is precies de reden waarom wij onze kansen toevertrouwen aan het volhardend blijven zoeken middels slepen. gewoon veel kilometers maken en met een voldaan gevoel besluiten we deze dag. Een echte visdag, zoals ze horen te zijn: onvoorspelbaar.