Agenda


Sinds maart 2020 waart het Coronavirus Covid 19 rond en hebben we moeten leren leven met allerlei beperkingen. Omdat vele boekingen onmogelijk werden gemaakt, ontstond er een nieuwe situatie, die er toe leidde dat ik meer tijd voor mezelf kreeg. Dit vertaalde zich ook in visdagen waarop ik alleen op stap ging.

Ondertussen heeft de tijd niet stil gestaan en ben ik tot de conclusie gekomen dat ik het rustiger aan wil doen. Dagen die vertrouwd en minder inspannend zijn, bevallen me goed. De visdagen die ik alleen op stap ben, bevallen me bovendien erg goed. Eerst rustig ontbijten en de krant lezen, waarna ik op mijn gemak op stap ga en stop wanneer het mij belieft. En daarom heb ik besloten om met ingang van 2022 een punt te zetten achter mijn actieve gidsloopbaan.

Deze ben ik begonnen in 2011 en sindsdien heb ik ongeveer 600 dagen gasten aan boord gehad.  De Tomasco, die in 2013 in de vaart kwam, is zo'n 600 keer te water gelaten en werd voorafgegaan door de Duroboot en de Princecraft. Er is in al die jaren veel vernieuwd en vervangen, zoals benzine en elektromotoren.

Nu is het moment gekomen om het rustiger aan te gaan doen en daar start ik dus volgend jaar, 2022, mee.


Willem met een fraaie herinnering aan vissige tijden.


********

De Tomasco Pikefighter 465 is ondertussen al weer sinds 2013  in de vaart. De combinatie met de Subaru Forester  bevalt uitstekend. Geen helling is te steil.

De buitenboordmotor van 30 pk is al snel vervangen door een Honda met 50 pk.

De Minn Kota Ulterra is één van de laatste aanwinsten. Een perfecte motor voor het gidsen, omdat ik het geheel op afstand kan bedienen en mijn gasten niet tot last hoef te zijn. Bovendien leveren de 80 lbs en 24 volt lithium accu meer dan voldoende vermogen.

De dieptemeters zijn in de loop der tijd ook vermeerderd en aangepast. Met de Lowrance Elite, die in 2019 een plek vond in de boot, hebben we nu de beschikking over drie dieptemeters, zodat de gasten kunnen meekijken met hetgeen er onder water passeert. In 2020 heeft mijn oude Lowrance ondertussen al weer plaats moeten maken voor een Hook Reveal 7 Tripleshot.

Op Total Fishing is een zevental artikelen gepubliceerd over de eerste jaren gidsen met de Tomasco. Hierin wordt onder meer een beeld geschapen van  gasten en avonturen die  zijn gepasseerd.

Een jaar op stap met de Tomasco 1

Verder biedt Total Fishing ook plaats aan mijn column onder de naam "Weerspiegelingen op het water". Hiervan zijn er ook al meerdere gepubliceerd. U vindt ze via bijgaande link:

Weerspiegeling-op-het-water


Een perfecte combinatie de Subaru Forester AWD en de Tomasco Pike Fighter 465