Pages

vrijdag 25 juni 2010

25 juni 2010, de Maas op met Daan

Eindelijk is het weer een keer zo ver. Samen met Daan ga ik een dag genieten van het mooie weer en de schitterende omgeving. Omdat de meeste rivieren stil staan, kiezen we er voor één waar eigenlijk altijd wel iets is te beleven, de Maas.

Daan rijdt eerst zo’n 95 km. Het maakt hem niet uit hoe laat we afspreken, want slapen doet hij toch niet als er gevist gaat worden. Omdat dit al zijn leven lang zo is, zal dit wel niet meer veranderen. De tas met proviand is als altijd gevuld met een aantal standaard lekkernijen. Deze passeren de revue gedurende de dag in een vaste volgorde. Deze invulling van de dag is in ieder geval verzekerd en de maag dus ook.

We gaan welgemoed aan de slag. Helaas gaat het geen superdag worden. Alles wordt uit de kast gehaald, maar wild is het niet. Af en toe pakt een mooie baars één van de kleine plugjes die altijd wel meelopen.

Vlak bij een stuw gaan we verticalen en dan
slaat Daan zijn slag.
Een mooie snoekbaars komt boven en na afloop blijkt het ook de enige glasoog van deze dag.

Goed werk Daan!Op de terugweg laten een paar baarzen zich verleiden en een dieper gevoerde Big Bullet draait een snoekje een loer. Hoewel we meer vissen hadden verwacht, hebben we genoten van deze schitterende dag.