vrijdag 12 november 2010

Gidsen met de boot

In de eerste plaats is het goed te weten dat de Tomasco, een geregistreerde snelle motorboot, aan alle wettelijk gestelde eisen voldoet, zoals de aanwezigheid van zwemvesten, verbanddoos en brandblusser. Fishing Guide Johan staat geregistreerd bij de KvK en is vanzelfsprekend in het bezit van een geldig vaarbewijs. De verzekeringen, ook voor de inzittenden, zijn natuurlijk goed geregeld.

Inmiddels is Fishing Guide Johan sinds 2011 actief en is nauw verbonden met collega's, boekingsbureaus en hengelsportorganisaties. Gasten kwamen uit Engeland, Amerika, Duitsland, België, Luxemburg, Frankrijk, Italië, Tsjechië, Oostenrijk, Zwitserland, en Polen. Het gidsen staat centraal in de dagelijkse activiteiten. Het grootste deel van de trips wordt geboekt door vaste gasten, die blijkbaar graag terug komen.

Als we er een dag op uit gaan, kiezen we  de locatie in overleg. De keuze wordt gerelateerd aan de behoefte en mogelijkheden van dat moment, rekening houdend met het seizoen, de weersomstandigheden en de watergesteldheid.

Bij de helling komt dit voorrijden.

De Tomasco Pike Fighter is  sinds maart 2016 uitgerust met een buitenboord motor van 50 pk en sinds september 2018 met een elektromotor 80 lbs met i-pilot, model Ulterra. Verder is de boot voorzien van drie dieptemeters, hengelsteunen en drie visstoelen. Zodoende is er de mogelijkheid twee gasten mee te nemen. De boottrailer is voorzien van een elektrische lier.


Comfortabele stoelen en een zeer complete uitrusting.


In de koude perioden is goede kleding natuurlijk een voorwaarde. Aangezien ik ondertussen het e.e.a. achter de hand heb, kunnen we hier een greep in doen. Dat wil echter niet zeggen dat alle maten voorhanden zijn.De technieken die ik gebruik zijn zeer divers, afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden. De watergesteldheid is natuurlijk ook erg belangrijk. Zo kunnen we trollen (slepen met kunstaas), verticalen / diagonalen, dropshotten of werpend vissen.

Op al deze methoden zijn weer variaties wat betreft de grootte en het gewicht van het materiaal waarmee wordt gevist. Iedere manier van vissen stelt weer andere eisen aan het materiaal. Een plugje van 4 cm of een klein spinnertje verlangt nu eenmaal een andere lijn dan een grote plug van 25 cm of een groot stuk rubber.

De Minn Kota Ulterra 80 lbs is uitermate  precies en betrouwbaar.