Pages

vrijdag 15 oktober 2010

15 oktober 2010, met Daan op een rivier in Overijssel


Omdat Daan altijd ver moet rijden om in de omgeving van Tiel te komen, zijn de rollen deze keer omgedraaid. Ik ben de avond van te voren al vertrokken met de boot, om de verkeersdrukte te mijden. Die ochtend hebben we evengoed de nodige kilometers te rijden, maar dit bevestigt dat het een goed besluit is geweest, dit niet op één dag te doen.

We komen aan op onze bestemming en ik zie tot mijn schrik dat het water hard stroomt, erg laag staat en troebel is, terwijl de rivieren in de Betuwe vrijwel stil staan. Dit is absoluut niet normaal! Achteraf horen we dat men met de oevers en stuwen bezig was en daarom een laag waterpeil nodig had.

We hebben het er desondanks op gewaagd. Dit was niet echt een succes en het weer werkte ook al niet mee. Het is “net vissen” zeg ik altijd maar. We hebben eerst stroomopwaarts getrold. Dit leverde niets op. Toen een heel stuk stroomafwaarts gevaren en opnieuw stroomopwaarts trollen. Niets mocht baten.

Nu ligt er ook een plas naast de rivier waar je met een beetje geluk op kunt komen. Dan moet het water niet te hoog staan om onder een bruggetje door te komen met de boot. Met dit lage water hebben we een kans. Maar helaas er staat te weinig water, dus lukt ook dit niet!

Bij een sluisje hebben we geluncht, ook een belangrijke bezigheid. Daarna zijn de stek helemaal uit gaan gooien met shads, pluggen en spinnerbaits. Niets!!

Dan maar weer stroomopwaarts trollen en jawel, Daan krijgt een prachtige aanbeet op een Kinetic plug, die vrij veel lawaai maakt. Hij kan met een mooie snoek op de foto.

Niet lang daarna wordt mijn Fatso gegrepen door een snoek van hetzelfde formaat. Wat zijn wij blij dat we eindelijk succes hebben. Vanwege de vele regen gebruiken we het fototoestel weinig en kunnen we niet alles laten zien.

Dan wordt er weer veel van ons gevergd. Uren zetten we alle zeilen bij om nog een paar vissen te verschalken. Eindelijk komt er nog een beetje succes op de Bomber plug. Deze is minder groot en duikt lekker diep. Een klein snoekje en twee baarzen kunnen we aan onze vangsten van deze dag toevoegen.

We hopen een volgende keer op betere omstandigheden.