Pages

dinsdag 12 juni 2012

Twee trips op het grote water.

Soms vallen de vistrips als rijpe appelen uit de boom en donderdag 7 juni was er zo één. Samen met een collega togen we naar heel groot water. We zijn gaan voorvissen. Wie bedenkt nou zoiets. Oh ja dat doen wedstrijdvissers. Maar gidsen doen dat dus ook om gasten beter van dienst te kunnen zijn. We troffen het wat het weer betrof. De voorspelde regen bleef weer uit. (?!) en de zon liet ons baden in een warm bad van pure zonnewarmte. Het onvervalste vakantiegevoel kwam boven en we genoten met volle teugen.

Ook ik heb weer veel geleerd en hoop dit nog jaren vol te mogen houden. Stel je voor je alles weet, dan is de uitdaging toch helemaal weg. De GPS bleek in ieder geval weer een zeer waardevol instrument op dergelijk water. De bodemstructuur laat zich immers niet zo makkelijk meer aflezen aan de hand van herkenningspunten op de oever. Boeien e.d. helpen natuurlijk, maar bepaalde taluds kun je niet zo maar terug vinden op het blote oog. Hoewel de vissen niet zo happig waren als op de voorgaande data, kwamen er toch 10 mooie snoekbaarzen in de boot, waarbij meerdere die nog getooid waren met een schitterend donker paaikleed.  Hopelijk werpt deze trip ter zijner tijd zijn vruchten af.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Met de regelmaat van eens per twee weken ging ik weer met Luus op stap. Er stond zaterdag 9 juni een hele harde wind en dit maakte de keuze voor het te bevissen water er niet eenvoudig op. We kozen voor groot water, waarbij we de beschutting van de luwe oever konden zoeken. Tot onze stomme verbazing was er geen boot te bekennen bij de helling. Maar wij lieten ons niet meer weerhouden en lagen al gauw op het water te dobberen. Het uitgebreide verslag van Luus tref je aan onder de volgende link:
http://www.metersnoeken.nl/visdagverslagen/1913

Wat ik hier al vast wil verraden is dat we 17 vissen in de boot kregen en een vals gehaakte brasem naast de boot van de haak bevrijden. Deze vis zorgde wel voor een schitterende dril en dan kun je ook genieten van een brasem!