Pages

dinsdag 30 april 2013

28 april, proefvaren met de Tomasco


Eindelijk is het zover. Met Luus ga ik de Tomasco, die ik eind maart van Henk Simonsz heb gekocht, uitproberen. We hebben een schitterende dag uitgezocht en nemen er alle tijd voor. Dat wil zeggen dat we thuis eerst uitgebreid bijpraten onder het genot van een kop koffie. Daarna laadt Luus zijn spullen bij mij in de auto en vertrekken naar het tijdelijke onderkomen van de Tomasco. Deze staat voorlopig elders , omdat het definitieve onderdak nog niet gereed is.


Enige dagen eerder had ik de opladers voor de accu's al geplaatst en nu blijken beide accu's er helemaal klaar voor te zijn. We koppelen de trailer aan de auto en gaan richting het water. Daar aangekomen zien we dat we de hele wereld voor ons alleen hebben. In alle rust maken we de boot gereed. Best spannend toch, zo'n eerste keer! Als alles in orde is, kan de Tomasco te water en dat gaat helemaal perfect. De boot glijd makkelijk van de trailer het water in. We laden nog even wat spullen en dan kan het feest beginnen. De motor start goed dan ga ik varen terwijl Luus foto's gaat maken.


Op zijn aanwijzingen haal ik allerhande capriolen uit. Tja, als je de regie uit handen geeft weet je hoe het gaat! Zo realiseren we een aantal mooie foto's, waarmee de basis wordt gelegd voor een hopelijk succesvolle en aangename periode. De boot geeft  blijk van een comfortabele ligging en veel ruimte. Die 35 cm extra breedte in combinatie met 20 cm meer lengte, ten opzichte van zijn voorganger, de Princecraft, zorgt voor veel meer ruimte in de boot.


Op de rivier testen we alles goed uit. Langzaam varen, snel varen, achteruit varen en bochten maken.
Ook de Minn Kota i-pilot voelen we aan de tand. Deze schijnt het erg naar zijn zin te hebben op basis van de voeding die de lithium accu hem biedt. Hij brengt de boot perfect waarheen ik hem met de afstandsbediening stuur.

We nemen de tijd voor het proefvaren en kijken hoe de combinatie zich gedraagt. Ik kan wel zeggen dat ik uitermate tevreden ben. Natuurlijk zijn er ook zaken die anders, c,q, beter kunnen. Zaken die ik direct op kan pakken worden z.s.m. gerealiseerd en andere moeten iets langer wachten. Maar hoe dan ook, ik kan in groot vertrouwen mijn gasten en maten ontvangen. Het nieuwe seizoen komt er aan en nu in dubbel opzicht.

Wees welkom!!