Pages

zondag 13 oktober 2013

1 oktober. Samen met collega Pim op stap.

Wij kennen elkaar ondertussen al weer enkele jaren en verkennen af en toe elkaars wateren. Hiermee bedoel ik te zeggen dat we elkaar meenemen naar wateren die de ander nog niet kent. Deze keer hebben we een gezamenlijke gidsdag in het verschiet en gaan we verkennen. Daarvoor hebben we afgesproken bij een trailerhelling vlak bij een echt grote rivier. De Tomasco is ons vaartuig, mede omdat Pim deze boot nog niet kent.

We varen naar een stuk rivier waar de water maximaal stroomt. Hier leggen we de boot met de kont in de stroom. De één vaart en de ander werpt.
We doen dit met specifieke roofblei-aasjes. Het resultaat mag er zijn. Reeds bij één van zijn eerste worpen haakt Pim een flinke roofblei. Het bewijs is geleverd. Hier kan het dus!
Dan is het mijn beurt en evenals bij Pim is het heel snel raak. Een dikke zeventiger roofblei komt poseren.

Vervolgens halen onze worpen niets meer overhoop en zakken we af naar een rustiger stuk water. Werpend haakt Pim een mooie baars.

Dan zetten we onze terugweg in. We zijn namelijk direct naar het meest weggelegen punt gevaren en laten ons nu stroomafwaarts langs het talud drijven.
Hier haken we af en toe een snoekbaars en ook de baarzen melden zich zo nu en dan.  Plotseling zie ik roofblei jagen en wijs Pim de stek. Hij weet met één worp te scoren. Geweldig als dit lukt!

Een uitgebreid verslag van deze dag is te vinden op de site van Pim.1 oktober 2013 Testvissen met Johan Caneel. Vandaar dat ik hier volsta met de aanvulling van enkele foto's van deze bijzonder fijne visdag. We weten nu wat ons te doen staat als ik binnenkort Pim ga ondersteunen.

Samenwerking tussen gidsen is een groot goed. Een week later zijn de rollen namelijk weer omgekeerd en komt Pim mij ondersteunen bij gebrek aan capaciteit met één boot.

Zo wordt het steeds leuker met het gidsen en kunnen ook grotere groepen worden bediend.