Pages

maandag 7 oktober 2013

21 september Jan-Philipp en Philipp op herhaling.


Na de geweldige ervaring op 25 augustus met die spectaculaire dril, kwamen Jan-Philipp en Philipp nog een keer, want het weer is nu nog prettig en dat kan wel eens snel gaan veranderen met de R in de maand.

De unieke dril bleef natuurlijk uit, want anders is het ook niet uniek meer en het avontuur van het vissen verdwenen.

Vandaar dat we nieuwe avonturen gingen beleven.

We visten op diverse manieren en verloren ook het plezier van Philipp niet uit het oog. Dit betekent dat hij af en toe ook een stuk mag varen, ook al kom je met de voeten niet aan de bodem van de boot.

Philipp ving vandaag ook de eerste snoek in zijn leven, helemaal zelf! Het haken en de drill, hij deed het allemaal zelf en dat is toch best een indrukwekkende ervaring.

Verder hebben we veel plezier beleefd aan het werpen op roofblei.
We kregen meer aanbeten dan dat we vissen haakten, maar beleefden wel spektakel. En gelukkig was er ook die ene roofblei die wel bleef hangen.
De nijlganzen blijven ons verbazen, met de grote nesten jongen, met de winter bijna voor de deur.
We zijn benieuwd naar het aantal overlevers, maar genieten nu van het staaltje ouderschap dat de ouders hun jongen aanbieden.

Ondertussen dient zich ook nog een baars aan en
delen we het plezier. Ook voor deze dag weer een plaatje als herinnering, evenals met de roofblei.
Vier soorten per dag is op deze rivier geen uitzondering en ook nu weer maakte de rivier de belofte waar. Niet zo groot als de karper, maar evenzeer indrukwekkend was de winde, die de hengel flink krom trok en een geweldige vechter bleek.

We waren ook vandaag niet de enige jagers. Ook boven water werd nauwlettend gespeurd naar prooi. Wij wisten deze jager te vangen in een beeld, dat ons plaatje van deze dag compleet maakt.