Pages

maandag 7 oktober 2013

28 september Casper wil eens ervaren hoe het is om met een boot te vissen.


Casper belt en laat weten dat hij wel eens een dag met de boot wil gaan vissen. Hij weet heel veel van boten en van snel varen, maar het vissen is nog niet aan de orde geweest. Dus spreken we af en ik nodig hem uit bij mij thuis te komen, om vandaar samen naar de helling te rijden.
De rivier is weer tot rust gekomen en nu is het maar weer afwachten hoe de vis hier op reageert. Niet erg actief zal weldra blijken. Ondanks de eerste aanbeet die Casper vrij snel weet uit te lokken. Helaas blijft de vis niet hangen.

Op een bepaalde plek traceren we een school baarzen van flink formaat.Hiervan weten we er verscheidene te vangen. De grootste meet 41 cm en we hebben er ook een dubbele vangst bij, samen bijna 80 cm!

Ten slotte weten we ook nog een paar snoekbaarzen te strikken. Niet groot maar zeker welkom. Voor Casper de derde snoekbaars in zijn leven en dus van betekenis.


We krijgen dus mooie vissen in de boot en aan het einde van de dag weet Casper het al zeker. Die visboot gaat er komen en hij heeft zich al aardig verdiept in de speciale eisen die het vissen aan een boot stelt, inclusief een goede elektromotor.Op de terugweg zien we twee mennen worstelen in een rubberen opblaasboot. De avonturiers hebben de boot gepakt om mee te gaan vissen, maar de wind belet hen weer thuis te komen. Bovendien kennen ze het water eigenlijk niet en heeft het vissen zelf nauwelijks een kans gekregen.

Wij bieden ze een lijntje aan, die je heel erg graag aannemen. Waarschijnlijk waren ze er zonder niet thuis gekomen. Althans niet in de boot.