Pages

zaterdag 14 december 2013

14 oktober. In de bebouwde kom met Anne

De achterstand in het schrijven van de verslagen, begint zijn tol te eisen. Ik weet niet meer precies wat het resultaat was van deze dag. Dan vraag ik me af of dit er echt toe doet? Dan weet ik dat een dag vissen met Anne altijd een feestje is en zie ik ons weer zoeken langs de kades, tussen de schepen en op een landelijk riviertje dat zich op enig moment door een lommerrijke buurt van deze plaats door slingert. De herinneringen komen weer boven!

We trailerden bij een parkeerplaats voor campers. Omdat men daar bezig was met de bestrating, was het even zoeken naar een juiste parkeermogelijkheid. Toen ik de auto uiteindelijk had gestald, meende een bewoner van een camper blijkbaar dat ik iets totaal verkeerds had gedaan. Met veel verbaal geweld kwam hij naar buiten. Ik heb het aangehoord en hem nog een fijne dag gewenst! Tjonge wat kunnen mensen zich zelf toch opnaaien, om vervolgens blijk te geven van een groot onvermogen om te communiceren.

Wij wilden onze dag er niet door laten bederven en even later zaten we heerlijk op het water en gingen op zoek naar onze geschubde vrienden. Het was wel zoeken geblazen, want op de geijkte stekken gaven ze nauwelijks thuis. Toch kwam er wel een snoekje tevoorschijn en onder een brug kregen we medewerking van wat baarzen. Hoewel we werpend tussen de boten visten en verticaal bij de overslagkades, bleef het matig met de aanbeten. Een paar snoekbaarsjes kwamen even boven water kijken.

Op enig moment besloten we een landelijk riviertje op te varen die zich hier door de bebouwde kom slingerde. We vonden bieden een stuk kunstaas dat bij de lage waterstand zichtbaar was geworden en blijkbaar een de stronken hout in het water waren blijven hangen.

Toen we door een duiker voeren, kreeg ik een flinke vis aan de lijn. Anne legde de boot stil, maar ik kon niet drillen in de nauwe ruimte, met als gevolg de de vis zich van de haken wist te ontdoen.

Op de terugweg ving Anne nog een snoek en daarmee was het eigenlijk wel gedaan. Wij maalden er niet om, want we hadden wel degelijk gevangen en zelfs meerdere soorten en zien uit naar onze volgende ontmoeting op het water.