Pages

woensdag 18 december 2013

16 oktober. Met collega Frank op stap

We kennen elkaar inmiddels een jaar en hebben elkaar leren kennen als collega's. Toen ik meerdere gasten had, waarvoor een tweede boot nodig was, zijn we onze samenwerking gestart. Ondertussen zijn we al een paar keer vaker op stap geweest, ook met gasten. Nu werd het tijd dat we ook eens in mijn woonomgeving zouden gaan vissen, omdat hij hier nog nooit was geweest. Vandaar dat Frank na een kop koffie bij me inde auto stapte en we een kwartier later aan het water stonden.
Niet veel later lieten we de shads zakken, op zoek naar vis!

Al snel kwam de eerste aanbeet door en stond ik niet veel later met een hele forse voorn in mijn handen. Deze kon de kleine Komodo blijkbaar niet weerstaan Toch altijd weer een verrassing wanneer je een echte rover verwacht. Maar dergelijke verrassingen kan ik wel waarderen, het houdt de spanning erin.
Overigens moesten we wel flink aanpoten om de spanning vast te houden. Toch lukte het uiteindelijk wel.

Een schitterende Perca beukte flink op mijn hengel.
Dit gaf ons weer een extra impuls. En gelukkig niet voor niets want nu kwam er ook nog een snoekbaars boven water.

Bij een paar kribben zagen we plotseling roofblei jagen. Frank was er als de kippen bij en wist één van de twee aanbeten te verzilveren.Langs een damwand lokte hij nog een snoek uit de tent en kon na een schitterende dril de vis voor de lens houden.
Een gans die zijn vleugel wel heel vreemd had staan, trok onze aandacht. Maar toen we dichterbij kwamen koos deze het hazenpad, op de oever


Ten slotte ging het weer richting trailerhelling en zagen we nog een bekende boot. Behalve de overeenkomsten van onze boot en deze bleek dat er ook nog bekende vissers in zaten. Na een babbeltje en het uitwisselen van de ervaringen van deze dag, namen we afscheid en ging de boot op de trailer. Wij hebben genoten van elkaar en van het vissen. Het zal zeker niet de laatste keer zijn, dat we samen het water op gaan.