Pages

donderdag 13 februari 2014

11 januari Na ruim 15 jaar weer eens samen op stap met Steef.

Wat een dag gidsen had moeten worden, werd een dag vissen met Steef. De gasten die twee dagen bij hem hadden geboekt, vertrokken na één dag. Waarschijnlijk omdat de ouderen onder hen totaal waren verkleumd. In de winterperiode vissen blijft een zaak van erg goed gekleed zijn en dat was blijkbaar onvoldoende begrepen.

Wij grepen deze kans aan om dan eindelijk weer eens samen op stap te gaan. Het werd een gezellige dag, waarop we veel informatie konden uitwisselen en ook de voorgaande keer in onze herinnering opriepen.


In mijn vangstregistratie valt te lezen dat 27 november 1998 de dag was dat we samen de Kromme Rijn opgingen. Steef ving toen nog een metersnoek, kan ik me herinneren. Ook weet ik nog dat we de auto en boot niet omhoog gereden kregen bij een glibberige helling naar de weg. Hoewel ik Dick toen nog niet kende, weet ik heel goed dat hij langs kwam rijden en ons uit deze benarde situatie hielp. Daarna belanden Steef en ik in een restaurant om samen mosselen te eten. Daar voegde Greetje zich bij ons en hadden we een hele genoeglijke avond. De afsluiting van een visdag die pas na ruim 15 jaren een vervolg zou krijgen!

Het was heel vertrouwd en direct weer heel ontspannen en gezellig. Bij de trailerhelling was het een drukte van belang. Een "forum" op het internet had er toe geleid dat een groot aantal boren ter plekke was om er samen op uit te trekken. Nadat we deze groep achter ons hadden gelaten, zochten we interessante stekken op.


Al direct bij de eerste kregen we allebei een keiharde aanbeet, maar helaas liepen deze geen van beide goed af. Even later wist Steef wel een mooie snoek te landen.
Daarna vervolgden we onze weg en zochten een ander stuk van de rivier op. Hier hebben we eigenlijk voortdurend vis gevangen, met name snoekbaars. We gingen mooi gelijk op en beleefden zo veel plezier aan de 15 vissen die we uiteindelijk in de boot wisten te brengen. Behalve die enen snoek, kwam er nog één baars binnen en de rest was allemaal snoekbaars en allemaal verticaal gevangen. Behalve kleinere exemplaren, vingen we ook enkele echte stekelridders.