Pages

maandag 3 februari 2014

25 oktober 2013. Een ouderwets gezellige dag met Bard en dito vangsten en foto's.


Oktober is al weer bijna voorbij als Bard weer een keer instapt. Dit belooft weer een dag vol foto's te worden en hopelijk zitten er ook veel visfoto's bij. We hebben besloten alle disciplines te beoefenen, mits de omstandigheden het toelaten.

Zodra Bard bij me thuis arriveert, verhuizen zijn attributen in mijn auto en vertrekken we naar het viswater. Niet veel later koerst de Tomasco richting rivier.

We benutten de mogelijkheid op de put, die we oversteken, om enkele pluggen diep mee te laten lopen.
Dit blijkt niet voor niets te zijn, want direct heeft Bard zijn eerste vis  van de dag te pakken. Een fraaie snoek heeft de Salmo minus 20+ te grazen genomen. Of was het andersom? In ieder geval hebben wij ons eerste succes te pakken en genieten daarvan met volle teugen.Hierna duiken we snel de rivier op en gaan bezig met ons favoriete spelletje: verticalen.
Het wordt een succesvolle dag zal later blijken. Niet dat we de ene aanbeet na de andere hebben, maar we vangen toch regelmatig een mooie vis en weten bovendien niet alle aanbeten te verzilveren.
De wind speelt ons af en toe wel parten, maar wanneer een vis in de lijn hangt en we even het ruimere sop kiezen, biedt de ankerfunctie van de I-pilot uitkomst. In alle rust kunnen we drillen en de vis landen en fotograferen.


Alle soorten komen vandaag weer langs: snoek, baars en snoekbaars. Vooral de verticaal gehaakte snoek leverde een spectaculaire dril op en die ene kapitale baars was de kers op de roofvispudding. Aan het einde van deze schitterende visdag stond de teller op 15 en hadden wij, los van het resultaat weer een fijne visdag afgesloten.