Pages

vrijdag 7 februari 2014

26 oktober 2013 Met twee gidsen vermaken we deze dag een groep vrienden.

Pim heeft me gevraagd om samen vijf vrienden een fijne visdag te bezorgen. Daar ben ik wel voor te porren. Het blijkt om ervaren vissers te gaan die samen een fijne dag willen beleven en tussen de middag zelf voor catering hebben gezorgd. Marcel en Ludo stappen bij mij in de boot. De anderen vinden een plek bij Pim. Welgemoed varen we uit, op zoek naar rovers!
Al snel zitten we op het grote water en heet de opkomende zon ons welkom. We varen een stuk stroomopwaarts, om ons vervolgens met de stroom mee te laten voeren.

Al snel wordt er druk verticaal gevist rond de kribkoppen en langs de taluds. ook werpend proberen we vis aan de schubben te komen. Al snel blijkt dat het schitterende weer niet bijdraagt aan de bijtlust van de vissen.
Toch toveren we af en toe een snoekbaars te voorschijn. de andere boot heeft dezelfde ervaring, maar de stemming is opperbest.
Tussen de middag varen we terug naar de helling, waar de camper die catering verzorgt, al op ons wacht. De erwtensoep staat klaar en wordt in combinatie met de het roggebrood met spek gretig genuttigd. Het is een gezellige boel en voel goede moed gaan we terug naar de jachtgronden. Hoewel er van te voren nog is gesproken over wisselende bezettingen per boot, hoeft dit bij nader inzien niet. Dus vaar ik andermaal uit met Marcel en Ludo.We vinden een stijl talud, waar we de nodige aanbeten weten uit te lokken en ook te vangen. Alleen Ludo lukt het maar niet om ze te pakken te krijgen. Daar baal ik best van en bedenk welke opties ik nog heb, om hier verandering in te brengen.
Dus spit ik in mijn gedachten naar plaatjes die me zijn bijgebleven uit de voorgaande periode. Eentje steekt er wel erg boven uit: Luus met een schitterende baars!
Daar ga ik heen en vraag de mannen hun shads hier te laten zakken.
Het duurt niet erg lang of ik zie de hengel van Ludo datgene doen, wat het hart iedere visser sneller doet kloppen. De buiging voor de vis ziet er veel belovend uit en terecht blijkt even later.


Een indrukwekkende oude strijder belandt in het net. Een kapitale baars van 50 cm doet allen versteld staan. Zo'n bak hebben de mannen nog niet eerder in levenden lijve gezien!

Zo klinkt er een prachtig slotakkoord aan het einde van deze dag en begeven we ons weer richting helling. Beide boten hebben gelijk geschoord blijkt nu.

Maar bovenal was het een echte vriendendag die nog wordt besloten met een bezoek aan een restaurant om het helemaal af te maken.