Pages

vrijdag 20 juni 2014

19 juni 2014 Een volkomen verrassing.

Deze dag heb ik afgesproken met Jan-Philipp en zoon Philipp jr. Het is een feestdag in Duitsland en dat willen de mannen er ook van maken. Voorafgaand heb ik slechte ervaringen opgedaan omdat de vissen niet of nauwelijks wilden meewerken. Overigens twee hele fijne visdagen hoor! Maar bij het gidsen doe ik toch mijn uiterste best om vis in de boot te krijgen. Vandaar dat ik de voorgaande dag een ander water had bevist, om een betere keuze te kunnen maken. En dit pakte helemaal goed uit.


Het weer was bewolkt en winderig, wat het er niet makkelijker op maakte. Maar daar laten we ons niet door weerhouden. Omdat ik de boot al klaar heb staan, wanneer vader en zoon arriveren, zitten we in no time op het water. Het weer hadden ze zich echter toch iets anders voorgesteld en zodoende komt het met de kleding ternauwernood goed. Wanneer Philipp het koud krijgt, biedt mijn regenjas uitkomst. De mouwen wat opstropen en het past!

We slepen eerst een stukje af en kunnen onze eerste vangst verwelkomen. Een mooie snoekbaars brengt de "mannen" direct in de stemming. Bij die ene vis blijft het tot we gaan verticalen op de vierkante meter. Drie snoekbaarzen moeten hun nieuwsgierigheid even bezuren. Philipp vindt dit spelletje nog een beetje lastig en verruilt het voor een spelletje op een tablet. Nadat we alles nauwkeurig hebben uitgespit, voor zover de harde wind ons hiertoe in staat stelt, werpen we nog een oever uit. Hier gebeurt helaas niets.

Dan gaat het radicaal een andere richting op en proberen we nog een verticale vis te vangen bij een veerpont. Maar onze aanbiedingen worden niet op prijs gesteld. Dus zetten we in op een andere techniek. Al snel komt de volgende vangst binnen. Philipp vindt het schitterend en poseert met zijn zelf gevangen vis. Blijkbaar zitten we op het juiste moment op de juiste plaats want er volgen er meer. Zelf mag ik nog een imposante vis haken.

Ook lossen we nog een paar vissen. Maar uiteindelijk volgen er ook nog twee snoekjes en twee baarzen.
het zijn schitterende vissen die respectievelijk 48 en 40 cm op de meetlat noteren.

De stemming is opperbest en die houden we vast. nadien valt het weer stil en blijken de stekken die eerder scoorden nu ook verlaten.
Op de terugweg zien we een viertal verkleumde roeiers die om een lift vragen. Hoewel wij niet meer zover van de trailerhelling zitten, willen ze graag mee liften tegen die koude harde wind. Dus gaan met met de vier mannen in ons kielzog verder. Niet lang daarna staat de Tomasco weer op het droge en wuif ik mijn gelukkige gasten uit.