Pages

dinsdag 10 juni 2014

7 juni ontmoeten Christian en Oliver elkaar op het getijdenwater.

Eerst had ik alleen een afspraak met Christian. Plotseling is Oliver daar bij gekomen. Later zal ik vernemen hoe dit zit. Na een overnachting in Nederland staan de mannen exact op tijd bij de helling. Daarvoor had ik nog even de gelegenheid een hengelmaat te spreken, waarmee ik warme herinneringen aan Ierland deel. De ontmoetingen zijn dus verrassend en heel divers.

Het was al redelijk druk bij de helling, maar de dag moest nog op gang gaan komen!


Wij lagen al snel op het water en gingen direct aan de slag. Christian is iemand met veel ervaring  en heeft al een flink netwerk opgebouwd in hengelsportland. Oliver daarentegen is nog een beginner. Desondanks zaten we even later heerlijk te vissen en te vangen. Een double hook-up was wel een heel mooi begin. Geen grote vissen, maar wel mooie snoekbaarzen en voor ieder wat.Ik had al gewaarschuwd dat het op een getijdenrivier snel kan veranderen, bijvoorbeeld als de stroom weg valt. En dit gebeurde inderdaad. Vanaf dat moment was het sprokkelen geblazen. Bij een diep gat wist ik nog een snoekbaars te verleiden die het shadje, dat langs het talud naar beneden kwam, niet kon weerstaan.
Christian ving er nog een baars.
Wat we verder ook probeerden, het bleef rustig daar beneden. Daarentegen was het op het water een gekkenhuis geworden. De talloze kleine boten trokken en masse voorbij. Zelfs een waterskiër kwam voorbij! Een opblaasboot met een onervaren skiër op zulk water! Dit stond Rijkswaterstaat ook niet aan en daarom volgde er een zeer lang onderhoud met de bestuurder van de boot.De dag verstreek en hoewel we dus her en der een visje wisten te sprokkelen, zaten de mannen te wachten op die geheime plek die in ongetwijfeld achter de hand had ?!. Gelukkig kwam plotseling de stroom terug en waren we tijdig op de juiste plek. De aanbeten volgende elkaar redelijk snel op en mooie vissen kwamen er binnen, zowel grote baars als snoekbaars.


Met 14 vissen op de teller hadden we een fijne dag en gaven de mannen te kennen dit te willen herhalen.