Pages

dinsdag 24 juni 2014

23 juni 2014 Een rustige dag met Huub.


Op basis van de ervaringen van de achterliggende dagen en de informatie die er van verschillende kanten naar me toe is gekomen, heb ik gekozen voor een locatie die halverwege onze woonplaatsen ligt. Na beiden een uur te hebben gereden ontmoeten we elkaar voor het eerst. Terwijl ik de boot in orde breng komt mijn oude liefde aangereden. De Quicksilver, waaraan ik zoveel herinneringen bewaar en die nog steeds in de vaart is, dankzij het goede onderhoud dat ze geniet, door Piet!

We spreken elkaar even en dan ga ik met Huub het water op. De opdracht van vandaag is zoveel mogelijk technieken te gebruiken en geschikte locaties te zoeken. We hebben zeker heel wat verschillende locaties bezocht en alle mogelijke technieken uitgeprobeerd. Daar kregen we ook alle gelegenheid toe, want de vissen lieten ons aardig met rust. Te veel zou ik haast zeggen.

Werpend tussen de planten kwam een klein snoekje de kikker halen. Dergelijke vissen onthaak ik het liefst in het water, zodat er geen ongelukken gebeuren met de vis of visser. Gelukkig werd de plug, die op enig moment gesleept werd nog een keer gegrepen door een groter exemplaar.

Een paar baarzen toonden eveneens belangstelling en werden gehaakt. Niet alle kwamen binnen boord maar de actie was er in ieder geval.We zullen niet weten of het een roofblei was!
Een keiharde aanbeet tijdens het slepen van een kleine plug in de oever konden we helaas niet verzilveren. Waarschijnlijk veroorzaakt door een roofblei of winde, maar dat zullen we nooit weten.

We hebben de dag en het mooie weer goed kunnen benutten en kunnen terug kijken op een geslaagde visdag. Een volgende keer hopen we op meer medewerking van onder de oppervlakte.