Pages

zondag 29 juni 2014

25 juni 2014 ga ik samen met Oscar en Frans het water op.

Eindelijk was het weer zover dat ik met Oscar een nieuw avontuur mocht gaan beleven. De aanzet was in ieder geval goed, want toen Oscar af wilde stemmen over de bestemming, liet hij weten dat Frans ook mee kwam.

Omdat er getrailerd werd aan het stromende water, bediende Frans de boot, terwijl ik volstond met deze af te duwen. De boot dreef veilig weg en ik zette de auto met trailer weg.


Toen alle veiligheidsvoorzieningen in werking waren gesteld, stapten Oscar en ik bij Frans in de boot en konden we aan de slag. Het begin was erg hoopvol. Er kwamen direct mooie vissen in de boot. Het favoriete aas waren de HM shads, waarmee de beide mannen een speciaal lijntje hebben. Dat ze functioneren bleek wel. Behalve mooie aanbeten van snoekbaarzen, kwam er ook een roofblei binnen, die de afzinkende shad had gegrepen.

Daarna werd het moeilijk. We bezochten verschillende stekken, maar het werd een stuk moeilijker om vissen tot een aanbeet te verleiden. Oscar loste tijdens een zware dril en ik zelf moest ook een zware vis prijsgeven. Hierbij moest Oscar een duik nemen om de katapulterende shad te ontwijken.
Uiteindelijk kwamen er een stuk of tien vissen in de boot, Behalve het plezier aan het vissen, beleefden ook veel plezier aan elkaar. Dan maakt de rest eigenlijk ook zoveel niet meer uit. Wij kijken weer terug op een geslaagde trip en zien uit naar de volgende.


Het verhaal van Frans op "Roofvisweb" kun je lezen via bijgaande link.
De rivier op met fishing-guide-johan