Pages

donderdag 5 juni 2014

3 juni 2014 Wat heeft de Maas ons te bieden in dit nieuwe seizoen?

Met Aduard heb ik een afweging gemaakt en gekozen voor een bekende en mooie omgeving om in te vissen. We weten dat de stroom ontbreekt, maar gaan toch lekker genieten. Uiteindelijk hebben we het niet slecht gedaan,  horen we van Piet Driessen, die doorgaans goed is geïnformeerd over hetgeen zich in die omgeving afspeelt. Maar dat van die dode bever wist ook hij nog niet, maar nu dus wel.

We benutten alle kansen en slepen daarom eerst op het grote diepe water. Vervolgens gaan we over op kleiner kunstaas en krijg ik een stevige aanbeet, die helaas geen vervolg krijgt. Een heel eind verder hebben we meer succes en daarom bestoken we dit traject een paar keer vaker en met succes. ook het werpen levert vis op.


Dan gaan we verder en kan Eduard zijn nieuwe verticaalset gaan uitproberen. De set bestaat uit een Godfather, die voorzien is van een Red Arc en superdunne lijn.  Hoewel je natuurlijk wel hoopt op vis, weet je dat het gemis aan stroming er geen goed aan doet. En ongeacht de stekken die we vandaag proberen, blijkt het verticaal vissen vandaag een kansloze missie te zijn. Heel jammer, maar dat deze set vis gaat opleveren staat als een paal boven water.


We slepen links en rechts op de rivier en werpen interesse plekken uit.  Baarzen en snoeken vormen onze prooi. Niet wild maar wel vis en uiteindelijk stond de teller op een ongeveer 10 vissen. We hebben heerlijk kunnen variëren, genieten en ontspannen, met dank aan de weergoden. ik ben benieuwd naar onze volgende bestemming die al weer gepland staat.

De dode bever drukte een pijnlijk stempel op deze dag. Het maakt ons weer duidelijk dat alles betrekkelijk is en iedere dag geplukt dient te worden of wel "carpe diem".