Pages

zaterdag 30 augustus 2014

29 augustus 2014 Het is niet altijd feest.

Na een ongelofelijk succesvolle dag begin juli, treffen we elkaar nu bijna twee maanden later weer.
We hebben gekozen voor een ander water en hebben er weer ontzettend veel zin. De voorgaande gezamenlijke dagen waren heel succesvol en smaakten naar meer!

Ik ben al vroeg onderweg en dit stelt me in staat onderweg de auto af te tanken, Dit hoeft dus niet meer na afloop van de visdag. Ik ben op de afgesproken tijd daar en zie dat de mannen ook al zijn gearriveerd.
We laden snel de boot en gaan te water. Na een stukje te hebben gevaren laten we de pluggen te water en hopen op activiteit daar beneden. Deze gedachte lijkt te zijn gebaseerd op ijdele hoop.
Het wordt een dag van doorzetten en variƫren.We proberen verticaal een vis te vangen op een snelstromende plek met troebel water. Ideaal voor de snoekbaars! Maar vandaag even niet. We slepen oevers af op verschillende dieptes en met variatie in het aangeboden kunstaas. Klein, groot, pluggen, rubber, noem maar op. Diep, op half water en diep, het maat weinig uit vandaag. Zo af en toe komt er een vis binnen, maar doorgaans van geringe afmetingen.
Toch genieten we best, want het is droog en af en toe schijnt de zon heerlijk. Al met al komt er een paar vissen binnen. Uitsluitend snoek en baars.


We besluiten op enig  moment een aansluitende zandafgraving op te varen en slepen deze een heel stuk af. Geen enkele reactie, ook hier. Dan gaan we op de elektromotor de oever uitwerpen. Enkele kleine rovers laten zich verleiden. Op een schitterende kant met riet en een mooi afdalend talud hopen we op iets groters, maar ook hier moeten we genoegen nemen met het mooie weer.
Terwijl we terugkeren naar de helling, slepen we nog even door. Op het laatst vergrijpen zich nog twee kleine baarzen aan de plug en sluiten we af met 11 vissen op de teller. Dus echte een visdag zoals ze altijd zullen zijn: onvoorspelbaar.

Het plezier in de boot was er niet minder om en we weten ook dat een volgende ontmoeting weer een ander resultaat op zal leveren. De uitdaging blijft.