Pages

woensdag 10 september 2014

10 september 2014 Deze dag kan worden ingelijst.


Wie had dit kunnen dromen? Op het water waar zijn zoon eerder een superdag beleefde, zette Theo nu een wel heel bijzonder resultaat neer, samen met Eduard.

Het liefst 28 vissen, 4 soorten en kapitale exemplaren zorgden voor een onvergetelijke dag.


Iedere keer is het weer anders. Je weet je niet wat je mag verwachten. De rivier is nu een stuk rustiger dan enkele dagen geleden. Dit stemt me wel gelukkig. En als je dan mag terugzien op een dag waarbij de grootste vissen zijn: snoek 84 cm, snoekbaars 62 cm, baars 50 cm en winde 52 cm, dan weet je zeker dat dit niet snel verbeterd zal worden. Overigens hoeft dit ook niet omdat het plezier voorop staat.
We startten met twee kleinere snoekbaarzen en een baars. Daarna werd het een stuk rustiger. Ook op een ander traject ging het niet direct los. Maar op enig moment begon het te lopen. Vooral de baarzen deden hun best en veel vissen boven de 40 cm maakten ons hartstikke gelukkig. Wat een kasten van vissen zeg.
Nadat Theo al een 49'er  had gevangen, kwam die vis van Eduard die zelfs 50 cm op de lat zette.
De windes waren ook flink los. We hadden zelfs een double hook-up. Met windes heb ik dit niet eerder meegemaakt.

De snoeken kwamen pas later los. Vier stuks kwamen er binnen. Geen kanjers als metersnoeken, maar wel flinke vissen, die stevig strijd leverden.

De snoekbaarzen lieten het een beetje afweten, maar die ene van 62 cm was toch weer een kers op de taart.


Het was echt ongelofelijk. De vele aanbeten die we misten en vissen die we losten, maken wel duidelijk dat een dergelijke dag tot die zeldzame dagen behoort, waarover je vooral droomt.
Nu werd die droom werkelijkheid.